Logo

Σε ανακριτή Διαφθοράς ανατίθεται η υπόθεση των εκβιαστών



 
 

ekviastesΑνακριτής Διαφθοράς θα ασχοληθεί πλέον με την υπόθεση των δημοσιογράφων – εκβιαστών για το μοίρασμα διαφημιστικών κονδυλίων από δημόσιες επιχειρήσεις και Οργανισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα την αναλάβει ο κ. Κωνσταντίνος Σαργιώτης, ο οποίος αναμένεται...

να διερευνήσει την ποινική ευθύνη των εμπλεκομένων στελεχών τραπεζών και ΔΕΚΟ ως προς τη χορήγηση διαφημιστικών καταχωρήσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι πριν λίγες ημέρες ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, που επισύρουν ποινή ακόμα και ισόβιας κάθειρξης. 

Αφορμή για την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης αποτέλεσαν στοιχεία που πρόσφατα έφτασαν στα χέρια του 1ου Ειδικού Ανακριτή, Βασίλη Ζιάκα, ο οποίος χειριζόταν μέχρι τώρα την υπόθεση των δημοσιογράφων-εκβιαστών. Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι τα κρίσιμα στοιχεία προκύπτουν από συγκεκριμένο έγγραφο που έχει στη διάθεσή του ο κ. Ζιάκας και το οποίο "δείχνει"  εμπλοκή των  αρμοδίων στελεχών μίας τράπεζας και μίας ΔΕΚΟ.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για μία έκθεση, που έχει στη διάθεσή του εδώ και λίγες ημέρες ο κ. Ζιάκας, από την οποία προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών, καθώς σε αυτή καταγράφονται  «δυσανάλογα» μεγάλα ποσά για διαφημιστικές δαπάνες, συγκριτικά με τα συνήθη ποσά, των δύο επίμαχων νομικών προσώπων.

Τώρα ο ανακριτής Διαφθοράς, Κωνσταντίνος Σεργιώτης, που αναλαμβάνει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, καλείται να εντοπίσει τα στελέχη της εν λόγω τράπεζας και της ΔΕΚΟ που ευθύνονται για την έγκριση τόσο μεγάλων ποσών για διαφήμιση.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς που δεν περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στη δικογραφία και να ζητηθεί η άρση των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στους εμπλεκομένους ήταν και ο Παναγιώτης Μαυρίκος, που βρήκε την Πέμπτη τραγικό θάνατο όταν το τζιπ που οδηγούσε, άρπαξε ξαφνικά φωτιά στην Αττική οδό, μόλις λίγες ημέρες μετά άσκηση της συμπληρωματικής ποινικής δίωξης. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-6-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις