Logo

Τον πειθαρχικά τιμωρημένο Ντογιάκο ψήφισαν 39 εισαγγελείς για τη θέση του προϊσταμένου!



 
 

ntogiakosΤον πειθαρχικά τιμωρημένο Ισίδωρο Ντογιάκο επέλεξαν να ψηφίσουν 39 εισαγγελείς εφετών για τη θέση του προϊσταμένου. Ο βασικός "αντίπαλός" του Αντώνης Λιόγας πήρε 30 ψήφους, ενώ η επίσης πειθαρχικά ελεγκτέα Γεωργία Τσατάνη 7 ψήφους. Στις κάλπες βρέθηκαν...

και 4 λευκά ψηφοδέλτια.

Ο Ντογιάκος την περασμένη Τετάρτη τιμωρήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με στέρηση μισθού 40 ημερών για το περιεχόμενο ανακοίνωσης για τη σύγκλιση της Ολομέλειας με θέμα «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Η συμπεριφορά του αυτή κρίθηκε ως «μη συνάδουσα με την ιδιότητα του εισαγγελικού λειτουργού».

Με βάση την πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε δεν είχε το δικαίωμα να θέσει ξανά υποψηφιότητα στις σημερινές αρχαιρεσίες. Ωστόσο αιφνιδίασε τους πάντες όταν το πρωί ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του προϊσταμένου, αφού το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν του έχει κοινοποιήσει ακόμα την απόφαση!

Έτσι λοιπόν 39 συνάδελφοί του τον ψήφισαν παρότι γνωρίζουν ότι αμέσως μόλις του κοινοποιηθεί η πειθαρχική ποινή θα εκπέσει του αξιώματός του και θα μετατεθεί σε άλλη Εισαγγελία της χώρας...

Έγκυροι νομικοί κύκλοι έλεγαν πως η επανεκλογή Ντογιάκου δείχνει ανάγλυφα το κλίμα που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης και θυμίζει «εμφύλια σύρραξη».

Επανεξελέγη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Ηλίας Ζαγοραίος

Την ίδια ώρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επανεξελέγη ο κ. Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ. Ζαγοραίος έλαβε 81 ψήφους ενώ η συνυποψήφιά του Ολυμπία Κλειτσάκη 45.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ξανά υποψήφιος ο Ντογιάκος


Τελευταίες Ειδήσεις