Logo

Βόμβα στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας - Τί «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική [βίντεο+φωτο]



 
 

yp.ergasias

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τη 1:20 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην αστυνομία μετά το τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο κτήριο του υπ. Εργασίας στην οδό Σταδίου. Άγνωστος, τηλεφώνησε στη 1:20 ώρα στην Εφημερίδα των Συντακτών και είπε ότι έχει τοποθετηθεί...

εκρηκτικός μηχανισμός, στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Αμέσως, διακόπηκε η κυκλοφορία από την αστυνομία που απέκλεισε την περιοχή.

Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, αφού πέρασε το διάστημα των 40΄ που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, προχώρησαν διαδοχικά από τις 4:30 περίπου τη νύχτα, σε τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις για την διάσπαση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά από ελεγχόμενη έκρηξη στο σακίδιο οι άνδρες των ΤΕΕΜ διαπίστωσαν ότι στο σακίδιο υπήρχε ένας εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν ενεργοποιήθηκε - άγνωστο γιατί.

Πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή ελπίζοντας ότι θα έχει καταγραφεί η πορεία του ή των αγνώστων που άφησαν το σακίδιο ενώ την ίδια ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία από ό,τι έμεινε από τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η βόμβα ήταν μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης, τοποθετημένο σε κάγκελο της εσοχής μπροστά απο την είσοδο του Υπουργείου. Το ΤΕΕΜ και η Εγκληματολογική Υπηρεσία ερευνούν την συλλογή των υπολειμμάτων που θα δείξουν το είδος και την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού.

Η Αντιτρομοκρατική πίσω από τον εκρηκτικό μηχανισμό «βλέπει», είτε τον «Επαναστατικό Αγώνα», είτε την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», όμως πολύ πιθανή θεωρείται και η  οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», που είχε αναλάβει και την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία. Πάντως αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως ενδεχομένως και να μην υπάρξει ποτέ ανάληψη ευθύνης καθώς επρόκειτο για αποτυχημένη ενέργεια.

yp.ergasias-12-12-2016

 

yp.ergasias1-12-12-2016

yp.ergasias2-12-12-2016

yp.ergasias3-12-12-2016

yp.ergasias4-12-12-2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις