Logo

Ελεύθερος με όρους ο Αριστείδης Φλώρος της Energa για το «συμβόλαιο θανάτου» στην Πεντέλη



 
 

flwros 13-12-2016Ο επιχειρηματίας,  Αριστείδης Φλώρος, απολογήθηκε τη Δευτέρα στον 27ο τακτικό ανακριτή, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει ο δικαστικός λειτουργός για τη αιματηρή επίθεση εναντίον του 60χρονου δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Φεβρουάριο του 2014. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που...

συνέταξε ο 27ος τακτικός ανακριτής σε βάρος του ιδιοκτήτη της  Energa και κατηγορούμενου στο σκάνδαλο Energa-Hellas Power, ο Αριστείδης Φλώρος φέρεται ως ηθικός αυτουργός στην επιθεση σε βάρος του δικηγόρου με φυσικούς αυτουργόυς δύο Αλβανούς. 

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ο Αριστείδης Φλώρος με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του αρμόδιου εισαγγελέα,αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το κατηγορητήριο σε βάρους του Αριστείδη Φλώρου στην υπόθεση της επίθεσης εναντίον του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου στηρίζεται στις καταθέσεις του θύματος καθώς και στις ομολογίες των δύο Αλβανών, που υποστήριξαν ότι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της πράξης. 

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου εστίασε σε αντιφάσεις των δύο αλλοδαπών και έκανε λόγο για μεθοδεύσεις που υπήρξαν σε βάρος του κ. Φλωρου. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο δικηγόρος, Γιώργος Αντωνόπουλος, είχε τραυματισθεί σε «ενέδρα» δύο ατόμων στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη, στις 3 Νοεμβρίου 2014. Σύμφωνα με την κατάθεσή του οι άγνωστοι του άρπαξαν τσάντα που περιείχε 30.000 ευρώ και ύστερα τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο. Ο 60χρονος  τραυματίσθηκε σοβαρά όμως διέφυγε τον κίνδυνο.

Ο κ. Αντωνόπουλος σε  καταθέσεις του κατονόμασε ως εντολέα της επίθεσης εναντίον του τον κ. Φλώρο επειδή «ο τελευταίος εξοργίσθηκε σε συνάντηση που είχαν σχετικά με εξωδικαστικό συμβιβασμό για την υπόθεση της Energa».

Ο κ. Αντωνόπουλος εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του δημοσίου και φέρεται να είχε ζητήσει από τον κ. Φλώρο να επιστρέψει μέρος των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχαν υπεξαιρεθεί από τους εκπροσώπους της ENERGA. Η συγκεκριμένη συνάντηση και η ένταση που υπήρξε επιβεβαιώθηκε σε πρόσφατη κατάθεση του κ. Τάκη Μπαλτάκου, δικηγόρου και πρώην συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Λίγες ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου στην Πεντέλη, η ΕΛ.ΑΣ συνέδεσε μέσω δειγμάτων DNA, τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια με μία αιματηρή επίθεση σε μπαρ στο Μικρολίμανο με 14 νεαρούς θαμώνες τραυματίες. Τα στελέχη των διωκτικών αρχών εστίασαν το ενδιαφέρον τους, σαν βασικούς υπόπτους για το συμβάν της Πεντέλης, σε έναν 33χρονο Αλβανό που συνελήφθη αμέσως για την επίθεση στο Μικρολίμανο και σε έναν συνομήλικο ομοεθνή του, που εντοπίσθηκε σε βαλκανική χώρα πριν από τρεις μήνες.

Και οι δύο σε πρόσφατες καταθέσεις τους παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση κατά του κ. Αντωνόπουλου και ισχυρίσθηκαν ότι τη σχετική εντολή για το «συμβόλαιο θανάτου» -με αντίτιμο 100.000 ευρώ- τους είχε δώσει σε αμφιλεγόμενο ραντεβού στην Κηφισιά ο κ. Φλώρος, τον οποίο ανεγνώρισαν σε φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν.

Ο Αριστείδης Φλώρος απολογούμενος ενώπιον του 27ου τακτικού ανακριτή αρνήθηκε κάθε σχέση με τν απόπειρα κατά του κ. Αντωνόπολο, κάνοντας λόγο για άκυρη διαδικασία «αναγνώρισής» του.  Παράλληλα,  αναφέρθηκε σε συναντήσεις που έγιναν στις φυλακές Χανίων όπου υπήρξε πιθανή συνεννόηση για να δοθούν οι συγκεκριμένες καταθέσεις σε βάρος του. Επιπλέον παρουσίασε στοιχεία από προηγούμενη δικογραφία, σύμφωνα με τα οποία ένας εκ των Αλβανών που ομολόγησε τώρα την εμπλοκή του στην απόπειρα κατά του 60χρονου δικηγόρου είχε αρνηθεί, προ διετίας, κατηγορηματικά την συμμετοχή του και είχε αναφέρει ότι εκείνο τον καιρό βρισκόταν σε νησί του ανατολικού Αιγαίου

Τέλος, από την υπεράσπιση του Αρ. Φλώρου διατυπώηκαν ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις των δύο δραστών οι οποίοι ενώ φερόταν ότι διεκπεραίωναν «συμβόλαιο θανάτου» ζήτησαν την τσάντα του δικηγόρου γνωρίζοντας ότι κουβαλά χρηματικό ποσό και το οποίο το υφάρπαξαν. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις