Logo

Κύπρος: «Πόλεμος» μαθητών - αστυνομικών για επεισοδιακή διαδήλωση στη Λευκωσία [βίντεο+φωτο]



 
 

leukwsia diadhlwsh mathites 20-1-2017«Πόλεμος» ανακοινώσεων ακολούθησε την διαδήλωση μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Παρασκευής, έξω από τη κτήριο της Βουλής στη Λευκωσία. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι τα μέλη της δέχθηκαν επίθεση από μαθητές με φωτοβολίδες, ξύλα, μπουκάλια και πορτοκάλια και χάρη...

στην αυτοσυγκράτηση τους δεν υπήρξε επέκταση των επεισοδίων. Οι μαθητές από την πλευρά τους κάνουν λόγο για προκλητική παρουσία αστυνομικών μερικοί εκ των οποίων χειρονομούσαν κατά των μαθητών. Μάλιστα, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) ανάρτησε στο Διαδύκτιο την φωτογραφία γυναίκας αστυνομικού η οποία φαίνεται να προκαλεί τους μαθητές. 

Μάλιστα, η Γραμματεία της ΠΣΕΜ έστειλε τη φωτογραφία της εν λόγω αστυνομικού  στον Αρχηγό της αστυνομίας μαζί με επιστολή  στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, ως γνωστόν συνέβηκαν μικροεπεισόδια «τα οποία όμως προκλήθηκαν από τη στάση και τη συμπεριφορά των ίδιων των αστυνομικών».

«Ο ρόλος της αστυνομίας είναι να φροντίζει να μην δημιουργούνται επεισόδια που να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και όχι να τα προκαλεί με την ίδια της την στάση. Σας καλούμε όπως ερευνήσετε άμεσα την πιο πάνω καταγγελία για να λάβετε τα απαραίτητα πειθαρχικά ή άλλα μέτρα χρειάζεται», καταλήγει η ΠΣΕΜ, στην επιστολή της.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι μαθητές διαδήλωσαν για να εκφράσουν την αντίθεση τους σε νέους κανονισμούς του υπ. Παιδείας που επαναφέρουν την μαθητική στολή και καθιερώνουν γραπτές εξετάσεις ανά τεράμηνο.

leukwsia diadhlwsh mathites2 20-1-2017

 

leukwsia diadhlwsh mathites3 20-1-2017

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις