Logo

Τουρκία: Άγριος καβγάς και μαλλιοτράβηγμα στη Βουλή - Τρεις βουλευτίνες στο νοσοκομείο [βίντεο+φωτο]



 
 

turkey vouleutines1 20-1-2017Στο νοσοκομείο κατέληξαν τρεις βουλευτίνες στην Τουρκία αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά από άγρια φιλονικία που είχαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία ενισχύει τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...

Την έναρξη των επεισοδιακών σκηνών στο τουρκικό κοινοβούλιο, που οδήγησε και στη διακοπή της συνεδρίασης, σημαδοδότησε η κίνηση της ανεξάρτητης βουλευτίνας, Αϊλίν Ναζλιακά να δεθεί με χειροπέδες στο μικρόφωνο του βήματος της αίθουσας κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας σε δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

«Δένομαι στο βήμα για να πω "όχι" στις επιταγές ενός μονάχα άνδρα, αντιτίθεμαι στον εκμηδενισμό των αξιών της Δημοκρατίας και διαμαρτύρομαι εναντίον της τοποθέτησης χειροπέδων στην Εθνοσυνέλευση μέσω αυτής της συνταγματικής αναθεώρησης» δήλωσε η Τουρκάλα βουλευτίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Τότε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος την πλησίασε  και ξήλωσε το μικρόφωνο για να δώσει τέλος στην ενέργεια της συναδέλφου της. Τότε η Ναζλιακά αντέδρασε και άρχισε να ουρλιάζει. Στη διαμάχη ενεπλάκη μία τρίτη βουλευτίνα του κυβερνώντος κόμματος, η οποία κλώτσησε μία συνάδελφό της από το φιλο-κουρδικό κόμμα. Ακολούθησε μαλλιοτράβηγμα, ενώ ανάμεσα σε αυτούς που τραυματίστηκαν περιλαμβάνεται και βουλευτής που έσπασε  τη μύτη του.

turkey vouleutines3 20-1-2017

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το επίμαχο νομοσχέδιο στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός προεδρικού συστήματος με ενισχυμένες εξουσίες στον επικεφαλής του τουρκικού κράτους

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις