Logo

Στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος, ελεύθεροι οι Βασίλης Μηλιώνης και Αχιλλέας Φλώρος μετά την καταδίκη τους για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power



 
 

mhliwnhs flwros 8-2-2017Στη φυλακή οδηγούνται τρεις από τους συνολικά έντεκα κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa -Hellas Power. Συγκεκριμένα, οι Αριστείδης Φλώρος, Μαρία Σκλαβάκη - είναι η γυναίκα που πρόσφατα είχε σπάσει το...

"βραχιολάκι" και είχε διαφύγει - και ο σύζυγός της , Πέτρος Νικολοθανάσης, φυλακίζονται για να εκτίσουν τις ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Το δικαστήριο αφού "έσπασε" τα ισόβια, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους, επέβαλε ποινές στους καταδικασθέντες που κυμαίνονται από 21 έτη κάθειρξης έως 4 έτη φυλάισης. Επίσης, άφησε ελεύθερους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό οκτώ εκ των καταδικασθέντων. Μεταξύ αυτών που έφυγαν ελεύθεροι από το δικαστήριο περιλαμβάνονται οι Βασίλης Μηλιώνης και Αχιλλέας Φλώρος, στους οποίους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Παράλληλα, σε όλους τους καταδικασθέντες - πλην του Βασίλη Μηλιώνη - επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές, που συνολικά φθάνουν τα  5,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αριστείδης Φλώρος ζήτησε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 21 ετών κάθειρξης που του επιβλήθηκε κατά συγχώνευση, λέγονας προς τους δικαστές: «Αν με φυλακίσετε θα συμβούν δυο πράγματα, η ψυχική και η επιχειρηματική μου εξόντωση. Η προφυλάκισή μου ήταν η πρώτη φορά. Πλέον δεν έχω τις δυνάμεις να συνεχίσω τον αγώνα μου» υποστήριξε και πρόσθεσε: «δεν σκέφτηκα ποτέ να μην έρθω μπροστά στη δικαιοσύνη. Δεν έχω σκοπό να εκθέσω το δικαστήριο. Σας δίνω το λόγο της τιμής μου ότι δεν θα το μετανιώσετε».

Καταδικασθέντες και  επιβληθείσες ποινές 

1. Αριστείδης Φλώρος: Κάθειρξη 21 ετών κατά συγχώνευση για τις πράξεις της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και της λαθρεμπορίας  και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.  Οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς απερρίφθη το αίτημά του για αναστολή στην εκτέλεση της ποινής.

2.Αχιλλέας Φλώρος: Κάθειρξη 14 ετών κατά συγχώνευση και χρηματική ποινή ενός εκατ. ευρώ για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό με τυς περιοριστικούς όρους της  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολης εγγυοδοσίας, 300.000  ευρώ.

3. Νικόλαος Δεκόλης: Κάθειρξη 15 ετών κατά συγχώνευση και χρηματική ποινή, ύψους 500.000 ευρώ για υπεξαίρεση λαθρεπορία και νοιμοποίηση εσόδων από εγληματική δραστηριότητα. Η εκτέλεση της ποινης του ανεστάλη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Α.Τ. της περιοχής του και της καταβολής  εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

4. Στέφανος Σιαφάκας: Κάθειρξη 15 ετών κατά συγχώνευση και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ για τα τρία αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος.Ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής του με τους περιοριστικούς όρους της  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής του και της εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

5. Βασίλης Μηλιώνης: Κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση. Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης  ύψους 70.000 ευρώ και της εμφάνισής του σε οικείο  Α.Τ.

6. Χαράλαμπος Σμυρλιάδης: Κάθειρξη 7 ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Αφεθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους ςης απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Α.Τ. και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ.

7. Χρήστος Σιαφάκας: Κάθειρξη 7 ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Α.Τ. και εγγυοδοσία ύψους 30.000 ευρώ.

8. Κ. Κωνστάντος:  Φυλάκιση 4 ετών νκαι χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για την πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής για τέσσερα έτη και η εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Α.Τ. της περιοχής του καθώς και επιμέλεια κοινωνικής αρωγής.

9. Μαρία Σκλαβάκη: Κάθειρξη 7 ετών και χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής. 

10. Βασίλης Δημήτρακας: Φυλάκιση 4 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ποινή φυλάκισης 4 ετών και ποινή χρηματική 50.000 ευρώ. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής για τέσσερα έτη και η εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Α.Τ. της περιοχής του καθώς και επιμέλεια κοινωνικής αρωγής.

11. Πέτρος Νικολοθανάσης: Κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστολή και θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. 

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Φεβρουαρίου για να εκδόσει παρεμπίπτουσες αποφάσεις. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις