Logo

Άγνωστοι επιτέθηκαν στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο μέσα στο Πάντειο



 
 

syrigos 15-2-2017Τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν στον καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου και Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, Άγγελο Συρίγο. Η επίθεση σημειώθηκε στον προαυλιακό χώρο του Πανεπιστημίου όταν ο καθηγητής έκανε παρατήρηση στους δράστες την ώρα που...

έκαναν γκράφιτι σε έναν τοίχο. 

Οι δράστες αμέσως κινήθηκαν εναντίον του, τον τραυμάτισαν στο κεφάλι με το σπρέι που κρατούσαν, ενώ κάποιοι εξ αυτών πρόλαβαν να τον βάψουν με αυτό. Στη συνέχεια τον έριξαν κάτω και τον κλώτσησαν. Αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο δεν πρόλαβαν να τους βρουν. 

Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο  Ασκληπιείο Βούλας για ράμματα, αφού έχει τραύματα από τα χτυπήματα που δέχθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καταδίκασαν την επίθεση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος. Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ  σε δική της ανακοίνωση επισημαίνει: 

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία. Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς. Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ' ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις