Logo

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απέσυραν τις υπογραφές τους από το «Τάμα του Έθνους»



 
 

neadimokratia 16-2-2017Απέσυραν τις υπογραφές τους την Πέμπτη από την επίκαιρη ερώτηση με τίτλο «Ανεκπλήρωτο παραμένει το τάμα του έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα» οι 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Με την ερώτηση, την οποία αρχικά υπέγραφαν 18 βουλευτές - δηλαδή...

οι 16 της ΝΔ, ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ και ο Νίκος Νικολόπουλος ανεξάρτητος -  ζητείται από τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας να απαντήσουν εάν είναι στις προθέσεις της συγκυβέρνησης η «εκπλήρωση του τάματος του έθνους, για την ανέγερση του Ναού προς έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για τη σωτηρία του Έθνους στην Επανάσταση του 1821».(διαβάστε σχετικά εδώ)

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι  η αντίδραση από την ηγεσία της ΝΔ ήταν έντονη και αφορούσε τόσο το περιεχόμενο της επιμαχης ερώτησης όσο και για το γεγονός ότι την συνυπέγραφαν οι κ.κ. Καμμένος και Νικολόπουλος. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι επί δικτατορίας, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ήθελε να ανεγείρει τον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού, ως «έκφραση της ευγνωμοσύνης του λαού προς τον Θεό για την απελευθέρωση του από τους Τούρκους», στα Τουρκοβούνια ώστε να είναι ορατός από όλη την Αθήνα. Το σχέδιο αναγόταν σε μία «υπόσχεση» που είχε δοθεί το 1829 στο Άργος. Τότε είχε δαπανηθεί σε μελέτες και άλλα έξοδα ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις