Logo

Τι υποστηρίζουν οι γυναίκες που δολοφόνησαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ [βίντεο+φωτο]



 
 

Aisyah1 26-2-2017Τον ισχυρισμό ότι πληρώθηκε 90 δολάρια προκειμένου να λάβει μέρος σε μία φάρσα στο αεροδρόμιο, προβάλλει   η γυναίκα από την Ινδονησία που συνελήφθη στη Μαλαισία για το φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αδερφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη. Ωστόσο, η "φάρσα", για την οποία υποστηρίζει ότι πληρώθηκε, κατέληξε...

στο θάνατο του εξόριστου μέλους της οικογενείας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η 25χρονη Σίσι Αϊσίγια είπε, επίσης, στην  αστυνομία πως δεν ήθελε οι γονείς της να τη δουν υπό κράτηση, μια μόλις μέρα μετά την αποκάλυψη πως για τη δολοφονία στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουπούρ χρησιμοποιήθηκε το χημικό όπλο VX.

Η άλλη γυναίκα που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία, η 28χρονη Βιετναμέζα Ντοάν Τι Χουόνγκ, είπε στις αρχές του Βιετνάμ ότι παγιδεύτηκε, καθώς και αυτή νόμιζε πως μετείχε σε ένα αστείο που βιντεοσκοπείτο.

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς που προβάλλουν οι δύο κατηγορούμενες,  η αστυνομία πιστεύει πως η Ινδονήσια  και η Βιετναμέζα συνεργός της που επίσης κρατείται γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία έχει συλληφθεί και ένας Βορειοκορεάτης. 

Ασφαλής ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ

Στο μεταξύ, την Κυριακή οι  αρχές της Μαλαισίας δήλωσαν  ότι είναι ασφαλής, απαλλαγμένος από κάθε κίνδυνο, ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ, εκεί όπου ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας δολοφονήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2017 με έναν πολύ ισχυρό νευροτοξικό παράγοντα.

Τα μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας φορώντας λευκές στολές προστασίας εξέτασαν εξονυχιστικά κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας τις εγκαταστάσεις, μετά τις αποκαλύψεις από τη Μαλαισία την Παρασκευή για τον παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ναμ.

Από τις αστυνομικές αρχές είχε αποκλειστεί  μεγάλο μέρος της αίθουσας αναχωρήσεων του Τερματικού 2 του διεθνούς αεροδρομίου ώστε να μπορέσουν μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας να ανιχνεύσουν τυχόν ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα στον χώρο αυτό. Στη συνέχεια οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο χώρος είναι ασφαλής και τίποτα επικίνδυνο δεν βρέθηκε.

nam 26-2-2017

Τι έδειξε η τοξικολογική ανάλυση

Λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση, όταν οι δύο γυναίκες τον πλησίασαν από πίσω και φαίνεται να τον τρύπησαν με βελόνες στο πρόσωπο, άφησε την τελευταία του πνοή ο Κιμ. Με βάση τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής τοξικολογικής ανάλυσης, ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ υπήρξε θύμα του άοσμου και εξαιρετικά τοξικού παράγοντα VX - μιας πιο θανατηφόρας μορφής του αερίου σαρίν που κατατάσσεται στα όπλα μαζικής καταστροφής.

Την Κυριακή ο υπουργός Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας, ο  ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας κατέληξε από παράλυση που προκλήθηκε από έναν ισχυρό νευροτοξικό παράγοντα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-2-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις