Logo

Αθωώθηκε ο Άρης Δαβαράκης



 
 

davarakis_26-01-2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο γνωστός στιχουργός και  δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης, το όνομα του οποίου  είχε αναμιχθεί σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Το Δικαστήριο αθώωσε επίσης και τον γνωστό επιχειρηματία Τάσο Μελετόπουλο που είχε εμπλακεί στην ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το Δεκέμβριο του 2004 σε έφοδο της Δίωξης Ναρκωτικών στο κλαμπ “UMATIK” διαπιστώθηκε ότι γινόταν συστηματική χρήση ναρκωτικών.

Ως ιδιοκτήτες της επιχείρησης φέρονταν ο Τάσος Μελετόπουλος με ποσοστό 98% και ο Άρης Δαβαράκης με ποσοστό 2%.

Απολογούμενοι την Τετάρτη το μεσημέρι οι δυο τους υποστήριξαν – προσκομίζοντας τα σχετικά έγγραφα – ότι είχαν νοικιάσει το συγκεκριμένο κατάστημα στους δυο συγκατηγορούμενούς τους οι οποίοι ήταν και οι ουσιαστικοί ιδιοκτήτες. Ωστόσο,  για καθαρά τυπικούς λόγους δεν είχε “διαλυθεί” σύμφωνα με το “γράμμα του νόμου” η αρχική ΕΠΕ που είχαν συστήσει, με αποτέλεσμα να  βρεθούν εμπλεκόμενοι.

Ο Δαβαράκης μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι είχε δεχθεί να κατέχει το 2% της επιχείρησης μόνο και μόνο για να δώσει τη δυνατότητα στον παιδικό του φίλο Τάσο Μελετόπουλο να δημιουργήσει νομικά την ΕΠΕ και ότι ουδέποτε υπήρξε πραγματικός συνέταιρός του.

Αντίθετα το Δικαστήριο, για την ίδια υπόθεση, έκρινε ενόχους τους Β. Λιγούρα και Γ. Κόϊκα - οι οποίοι ήταν οι διαχειριστές του συγκεκριμένου κλαμπ – και επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον καθένα. Μετά το τέλος της δίκης οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι το 2005 οι Δαβαράκης και Μελετόπουλος  είχαν κριθεί,  μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, προσωρινά κρατούμενοι.

Εξάλλου, το Δεκέμβριο του 2006, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  τους είχε επιβάλει κάθειρξη 13 ετών δίνοντας όμως στην έφεσή τους ανασταλτικό αποτέλεσμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις