Logo

Σάλος στο Διαδίκτυο με τον Αλβανικής καταγωγής ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, Άντι Λίλα [βίντεο]



 
 

andi-lila-karaiskaki 24-3-2017Ποικίλα σχόλια μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου έχει προκαλέσει από την Πέμπτη ένα βίντεο που απεικονίζει τον Αλβανό ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, Άντι Λίλα να εξιιστορεί περιστατικά από την Ελληνική ομάδα, τα οποία σχετίζονται με τον χριστιανισμό Για το βίντεο και τα όσα υποστηρίζει ο Λίλα...

το himara.gr αναφέρει:  

Βίντεο το οποίο ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Ιμάμης των Τιράνων Ahmet Kalaja, δείχνει δύο ποδοσφαιριστές που είναι μέλη της εθνικής ομάδας της Αλβανίας να χλευάζουν Έλληνες Ιερείς και Ελληνορθόδοξους πιστούς ενώ ο Ιμάμης καταγράφει με το κινητό του. Ο ιμάμης Kalaja είναι γνωστός στην Αλβανία και στο παρελθόν έχει εκφράσει ανοιχτά την συμπάθειά του στον "ιερό πόλεμο που διεξάγουν οι μουσουλμάνοι στην Συρία".

Το βίντεο έγινε viral στην Αλβανία μέσα σε λίγες ώρες και έχει αναπαραχθεί σε πολλές σελίδες που σχετίζονται με μουσουλμανικές και εθνικιστικές ομάδες στην Αλβανία.

Στο βίντεο πρωταγωνιστούν οι Andi Lila παίχτη του ΠΑΣ Γιάννινα και Armando Sadiku παίχτη της Ελβετικής Βαντούζ. Οι δύο τους αγωνίζονται στην βασική εντεκάδα της εθνικής Αλβανίας και έλαβαν μέρος στο τελικό του Euro 2016 στην Γαλλία. Πολύ παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αλβανίας συναντούν τακτικά τον Ιμάμη Kalaja και σε κάθε αγώνα κάνουν χειρονομίες και σύμβολα που σχετίζονται με το Ισλάμ.

Ο Αντί Λίλα είναι γνωστός στην Ελλάδα ως παίχτης του ΠΑΣ Γιάννινα και για έναν πανηγυρισμό του που προκάλεσε αντιδράσεις όταν σε αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού στο Καραΐσκάκη, πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε σχηματίζοντας με τα χέρια του τον αλβανικό αετό.

Στο βίντεο ο Λίλα λέει στον Ιμάμη περιστατικά που του έχουν συμβεί στην Ελλάδα, για να διασκεδάσει τον Ιμάμη και τον συμπαίκτη του. Περιγράφοντας περιστατικά κατά την θητεία ενός «πολύ θρήσκου» προπονητή που πέρασε από τον ΠΑΣ (Αναστασιάδης;), μιλάει άκρως υποτιμητικά για τις τελετές αγιασμού των παικτών αλλά και για τους Ιερείς.

Ο Σαντίκου παρότρυνε τον Λίλα να συνεχίσει την διήγηση του παρουσία του ανηλίκου γιου του και ενώ o Ιμάμης του έδινε ευλογίες επαναλαμβάνοντας στοίχους από το Κοράνι στα αραβικά.

Το βίντεο έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα στους Αλβανούς, με αρκετούς να καταδικάζουν το περιεχόμενο του και να γράφουν υβριστικά σχόλια στα προφίλ των παιχτών και άλλους να το θεωρούν πατριωτικό και τιμητικό για τους παίχτες και την θρησκεία τους.

Όσο για την ομάδα των Ιωαννίνων, το δις εξαμαρτείν...

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις