Logo

Επεμβαίνουν τα ΜΑΤ στη Νομική;



 
 

epemvasi3_27-1-2011 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έτοιμες να επέμβουν είναι οι δυνάμεις των ΜΑΤ   και να εκκενώσουν τη Νομική Σχολή από τους περίπου 300 λαθρομετανάστες και «αλληλέγγυους», καθώς πριν από λίγο το πρυτανικό συμβούλιο αποφάσισε την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Αμέσως μόλις λήφθηκε η απόφαση, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράϊκου παρήγγειλε να βρίσκονται σε επιφυλακή για επέμβαση τόσο οι δυνάμεις της αστυνομίας όσο και πέντε εισαγγελείς για την τήρηση της νομιμότητας.

Όπως έγινε γνωστό δύο εκ των εισαγγελικών λειτουργών βρίσκονται ήδη στο χώρο της Νομικής ενώ οι υπόλοιποι τρεις έχουν μεταβεί στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Γύρω από το χώρο της Νομικής έχουν ήδη παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ και δυνάμεις των ΕΚΑΜ. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι αστυνομικοί  περιμένουν εντολή για να επέμβουν.

Σημειώνεται, ότι αργά  το απόγευμα οι καταληψίες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία απέρριψαν την πρόταση τεσσάρων μη κυβερνητικών οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.) να αποχωρήσουν από τη Νομική και να εγκατασταθούν σε άλλο κτίριο για να συνεχίσουν τον "αγώνα" τους. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, θεωρούν την "μετεγκατάσταση" αδύνατη επειδή:

α. Στον προτεινόμενο χώρο θα μπορούν να βρίσκονται μέσα μόνον οι μετανάστες απεργοί πείνας και όχι οι "αλληλέγγυοι",  και

β. ο χώρος αυτός θα φρουρείται από την αστυνομία, γεγονός το οποίο όχι μόνο δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσει και εντάσεις .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις