Logo

Ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίστηκε από έκρηξη μέσα στο αυτοκίνητό του [βίντεο+φωτο]



 
 

Σε παγιδευμένο φάκελο οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε  λίγο μετά τις 18:40 στη συμβολή των οδών Μάρνης και Στουρνάρη, στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο όχημα επέβαιναν ο κ. Παπαδήμος ο οδηγός του και ακόμα ένα άτομο. Τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο κ. Παπαδήμος, ο οδηγός του και το τρίτο άτομο, που τραυματίστηκε ελαφρά.

Η έκρηξη σημειώθηκε μόλις άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός. Μάλιστα, λέγεται ότι ο κ. Παπαδήμος αντελήφθη το περιεχόμενο του φακέλου αμέσως μόλις τον ανοιξε και γι'  αυτό το άφησε να πέσει στο πατάκι της θέσης του συνοδηγού, όπου καθόταν.

Ο φάκελος φαίνεαι πως είχε αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών, της οποίας ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος.

Τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα, δεν θρυμματίσθηκαν αλλά ράγισαν, ενώ άνοιξαν και οι αερόσακοι.

Σημειώνεται, ότι πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.

Η αστυνομία απέκλεισε δρόμους προκειμένοι  οι τραυματίες να φτάσουν το γρηγορότερο δυνατό στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει τραυματιστεί επιφανειακά στην κοιλιακή χώρα και στα κάτω άκρα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ζωή του δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, θα νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε γραφεία επιφανών πολιτικών και οικονομικών προσωπικοτήτων, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κι άλλα τρομο-δέματα.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για  συνδεσμολογία η οποία υπήρχε στον φάκελο που περιείχε πυρίτιδα από βεγγαλικά και η οποία παραπέμπει σ' εκείνη που έχουν χρησιμοποιήσει παλαιότερα οι «Πυρήνες της Φωτιάς».  Υπενθύμιζαν, μάλιστα, ότι η εν λόγω  οργάνωση είχε αποστείλει πριν από μήνες σειρά παγιδευμένων φακέλων σε στόχους ανά την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τότε, οι «Πυρήνες της Φωτιάς» είχαν στείλει μια πρώτη προκήρυξη με την οποία είχαν προαναγγείλει ότι θα ακολουθούσε νέο, μεγαλύτερο χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο φάκελος έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξετάστηκε από το ειδικόι μηχάνημα X-RAY, ωστόσο δεν ανιχνεύτηκε  λόγω της μικρής ποσότητας της εκρηκτικής ύλης που περιείχε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε σταλεί και πάλι δέμα με παραλήπτη τον Λ. Παπαδήμο, το οποίο όμως εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι και εξουδετερώθηκε, ενώ το όνομά του συμπεριλαμβανόταν και στις σημειώσεις της Πόλα Ρούπα, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις