Logo

Δραματικές διαπραγματεύσεις στη Νομική



 
 

epemvasi2_27-1-2011Στις 20:52 συνεχίζονταν οι  διαπραγματεύσεις εκπροσώπων της Πολιτείας με αντιπροσωπεία των παράνομων μεταναστών που έχουν... 

καταλάβει το κτίριο της Νομικής Σχολής.

Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων είναι δύο εισαγγελείς συνεπικουρούμενοι από μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, τον εκπρόσωπο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα και τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέκο Αλαβάνο.

Οι καταληψίες απαιτούν για να εγκαταλείψουν τη Νομική Σχολή ότι το νέο κτίριο που τους προτάθηκε να μετεγκατασταθούν για να συνεχίσουν την απεργία πείνας να μη φυλάσσεται από τις αστυνομικές δυνάμεις και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό από τους «αλληλέγγυους».

Την ίδια ώρα ο γύρω χώρος βρίσκεται αποκλεισμένος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να πλησιάσει τη Νομική Σχολή.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του νέου κτιρίου αρνείται να φιλοξενηθούν σε αυτό οι απεργοί πείνας αν δεν φυλάσσεται εντός και εκτός από την αστυνομία .

Εξάλλου, οι καταληψίες ζητούν, αν τελικά αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τη Νομική, να πάνε στο νέο τους «κατάλυμα» κάνοντας πορεία και όχι να μεταφερθούν εκεί με πούλμαν και κλούβες.

Τέλος, μικροσυμπλοκές  σημειώνονται σποραδικά στους γύρω από τη Νομική δρόμους, μεταξύ αστυνομικών και ομάδων αναρχικών, που προσπαθούν να πλησιάσουν το πανεπιστημιακό κτίριο. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2011 από  directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις