Logo

Σταύρος Κοντονής: «Θα δούμε ποιοι γίνονται "βαποράκια" επιχειρηματικών συμφερόντων» [βίντεο]



 
 

Για το θέμα της φερόμενης επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη  τοποθετήθηκε σήμερα Δευτέρα στη Βουλή και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος  Κοντονής, απαντώντας στις επίκαιρες ερωτήσεις  των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με θέμα «αντιθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση» για το «Noor1» και της Χρυσής  Αυγής, Γιάννη Λαγού για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στον κ. Παπαθεοδώρου  είπε: «Εάν έχουμε παραβίαση του κανονισμού των φυλακών έχω ήδη διατάξει έρευνα, Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη. Θα δούμε ποιοι γίνονται όχι βαποράκια ναρκωτικών αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων».

Κοντονής: «Η Δικαιοσύνη θα μιλήσει»

Ο κ. Κοντονής, παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία παρατυπία από πλευράς του κ. Καμμένου. «Όταν έρχεται ένας κρατούμενος και λέει ότι κινδυνεύει η ζωή μου και θα πεθάνω όπως άλλοι οκτώ μάρτυρες και θέλω να αποκαλύψω στοιχεία εσείς τι θα κάνατε; Τι έπρεπε να πει ο κ. Καμμένος; Πες τα σε κάποιον άλλο;» υπογράμμισε  ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε:«Όποιος και αν ήταν θα ενθάρρυνε με χίλιους τρόπους αυτόν τον άνθρωπο να αποκαλύψει τα στοιχεία».

Κατήγγειλε επίσης ότι ο θόρυβος για την υπόθεση ξέσπασε μετά τον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας σε βάρος του επιχειρηματία. «Η παρούσα κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την έρευνα όπως ακριβώς τη διεξάγει η δικαιοσύνη» και ανέφερε προς τον ερωτώντα βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου ότι κάποια κόμματα στη Βουλή γίνονται «βαποράκια ράμμισε επιχειρηματικών συμφερόντων».

Τόνισε, επίσης,  ότι οι συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη έγιναν στις 17 Ιανουαρίου σε μια στιγμή που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι ο κ. Μαρινάκης θα έπαιρνε μέρος στον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η αλληλουχία των γεγονότων «κονιορτοποιεί» τον ισχυρισμό του Αδ. Γεωργιάδη ότι η υπόθεση έχει σχέση με την διαμάχη Σαββίδη – Μαρινάκη για τον ΔΟΛ.

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι όλες οι καταγγελίες για την υπόθεση θα ελεγχθούν μέχρι κεραίας. «Η Δικαιοσύνη θα μιλήσει» είπε χαρακτηριστικά. 

Παπαθεοδώρου:Βαριές αλυσίδες συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Καμμένο

Απαντώντας ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλόγισε στον υπουργό δικαιοσύνης ότι έγινε «συνήγορος» υπεράσπισης του Πάνου Καμμένου. «Πρέπει να είναι πολύ βαριές οι αλυσίδες που δένουν τους ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου και συμπλήρωσε:«Κύριε Κοντονή, αντί να υιοθετήσετε την πλήρη διαφάνεια και την προστασία της διάκρισης των εξουσιών, προτιμήσατε τις αλυσίδες της συγκυβέρνησης με τον ακροδεξιό εταίρο, οι οποίες φαίνεται ότι είναι τελικά πολύ στέρεες, Η Αριστερά των θυσιών και του ηθικού πλεονεκτήματος που μας λέγατε, βρέθηκε να δικαιολογεί την συνδιαλλαγή με ναρκέμπορους ισοβίτες, με μεσάζοντες επιχειρηματικών συμφερόντων σε ένα πόλεμο παράνομων καταγραφών και εκβιασμών» 

Ο κ. Παπαθεοδώρου κατήγγειλε μάλιστα πολυάριθμες μεθοδεύσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Δικαιοσύνη που δημιουργούν εικόνα παράγκας. «Που καταλήγουν όλα αυτά; Σε «παράγκα»: Παράγκα Πολιτική, Παράγκα της φυλακής, Παράγκα, δυστυχώς της Δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά 

Κοντονής: Δεξιά και ακροδεξιά κάνουν τους συνηγόρους του Γιαννουσάκη

«Είναι πολιτικά ενδιαφέρον να συγκρούεται η δεξιά με την ακροδεξιά ποιος θα κάνει τον καλύτερο συνήγορο του Γιαννουσάκη και ποιος θα εμφανιστεί στο κοινοβούλιο υπερασπιζόμενος όσα εσχάτως λέει. Σας είπα ότι αυτή την καταγγελία αυτή την εξετάζει η Δικαιοσύνη», τόνισε.

«Κάνουν τους συνηγόρους ενός ανθρώπου που φαίνεται να προβάλλει αντιφατικούς ισχυρισμούς και αμφισβητούν ακόμη και τη διενέργεια έρευνας από τον αρμόδιο εισαγγελέας», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή και έκανε λόγο για παραποίηση της πραγματικότητας.

«Είναι επιχειρήματα του ιδίου τύπου ότι στο Άουσβιτς γινόταν υγειονομική εκκαθάριση των νεκρών δια των φούρνων του θανάτου» πρόσθεσε, ενώ στη δευτερολογία του απευθυνόμενος στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Είναι φανερό ότι εδώ υιοθετούν μία μηνυτήρια αναφορά, η οποία εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη και γεγονότα που είναι αδύνατον να γνωρίζουν. Ο Γιαννουσάκης και άλλος ένας κρατούμενος δεν είχαν καμία ευνοϊκή μεταχείριση με απόφαση του υπουργείο Δικαιοσύνης. Ήταν προστατευόμενοι μάρτυρες με απόφαση της Δικαιοσύνης».

«Αναφέρατε ότι τη συγκεκριμένη επαφή του κρατουμένου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας την διαμεσολάβησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης; Εσείς από πού το γνωρίζετε αυτό; Δεν γνωρίζετε τίποτα. Συκοφαντείτε δημόσιους λειτουργούς και πολιτικά πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με αυτή την υπόθεση. Επομένως είστε συκοφάντες, ακροδεξιοί και νεοναζί».

Λαγός: Ποιοι εφοδίασαν με κινητό τον Γιαννουσἀκη

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Γιάννη Λαγού, ο οποίος  διερωτήθηκε ποιοι εφοδίασαν με κινητό τον Μάκη Γιαννουσάκη και πώς έφτασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος να έχει επαφές με τον ισοβίτη.

«Γιατί ο εισαγγελέας πήγε 23:30 η ώρα τη νύχτα; Γιατί δεν πήγε το πρωί; Μήπως γιατί οι πιέσεις που είχαν ασκηθεί εκείνο το βράδυ στον Γιαννουσάκη ήταν τόσο έντονες που να πιστεύουν κάποιοι ότι εκείνη την ώρα είχε σπάσει ο Γιαννουσάκης και θα δώσει την κατάθεση που όλοι ήθελαν; 23:30 η ώρα, λοιπόν, πήγε στη φυλακή η εισαγγελέας κ. Τζίβα και αρνήθηκε να δώσει στην πύλη τα στοιχεία της. Άνοιξαν τα στόματα και είπατε "ναι, μπήκε μέσα”. Και ότι μπήκε μέσα στη φυλακή εισαγγελέας στις 23:30, χωρίς να γραφτούν τα στοιχεία της, και έμεινε μέχρι τις 03:30, αυτό μάλλον είναι παράτυπο. Την πατήσατε λοιπόν», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις