Logo

Κεφαλονιά: Κόλαση φωτιάς σε Βλαχάτα και Σιμωτάτα - Εκκενώνονται σπίτια λόγω της πύρινης απειλής [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη φωτιά που απειλεί σπίτια και κατευθύνεται προς την παραλία του Λουρδά και το ακρωτήρι φαίνεται πως θα κρατήσει απόψε ξάγρυπνους τους κατοίκους αρκετών περιοχών της Κεφαλονιάς.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει σημάνει «γενικός συναγερμός» και στην περιοχή που την έχουν ζώσει οι φλόγες έχουν ήδη μεταβεί 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα . Κάποιοι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς η πυρκαγιά έχει πλησιάσει επικίνδυνα. 

 Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο. Και φυσικά από Πόρο προς το Αργοστόλι. Επίσης, όλοι οι δρόμοι στην περιοχή των Λουρδάτων - Σιμωτάτων και Βλαχάτων έχουν κλείσει, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης.

Το inkefalonia στις 23:25 της Παρασκευής μεταδίδει για την φωτιά: 

«Πύρινη Κόλαση» αυτή την ώρα στην περιοχή, με την φωτιά να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Συνεχώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται και απο το Αργοστόλι. Δυστυχώς είναι άλλη μία δύσκολη νύχτα για την περιοχή των Βλαχάτων και των Σιμωτάτων. Η φωτιά έχει περάσει το κεντρικό δρόμο και καίει πλέον και προς την περιοχή του Λουρδά. Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία «δύσκολη στιγμή» σύμφωνα και με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκειται στις εστίες των πυρκαγιών. Οι Πυροσβέστες αυτη την ώρα δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ώστε οι φλόγες να μην φτάσουν σε σπίτια...  

Αυτή την στιγμή και σε επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπο των πυρκαγιών μας ενημέρωσε ότι "εκκενώνονται σπίτια στα Σιμωτάτα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και ευτυχώς δεν υπάρχει σπίτι που να έχει καεί.

Στη 1:00 π.μ. θα ξεκινήσει καράβι από την Κυλλήνη, με προορισμό την Κεφαλονιά, το οποίο θα φτάσει  κατά τις 2.30 π.μ., φέρνοντας ενισχύσεις σε πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα". Οπως ενημερωθήκαμε μπήκαν άλλες δύο εστίες φωτιάς σε Καραβάδο και Τραπεάκι, αλλά ευτυχώς πρόλαβαν και τις έσβησαν...  Στο μέτωπο των Πυρκαγιών βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, και όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις