Logo

Ζάκυνθος: Μεγάλη πυρκαγιά σε «Νερατζούλες» και «Ξηροκάστελο» [φωτο]



 
 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε, το βράδυ της Κυριακής, στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο πύρινα μέτωπα το ένα εκ των οποίων μαίνεται σε δασική έκταση στις περιοχές «Νερατζούλες» στο Σκοπό,  λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου και «Ξηροκάστελο». 

Στο σημείο έχει μεταβεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη για να περιορίσει την έκταση της φωτιάς. Πρός το παρόν, δεν κινδυνεύουν κατοικίες. 

Σε ρεπορτάζ σχετικό με τη νέα πυρκαγιά στη Ζάκυνθο το imerazante αναφέρει:

"Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στη Ζάκυνθο λίγες ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμά τοπυ, με δυο νέα μέτωπα να ξεσπούν σήμερα 20.08.2017 λίγο πριν τις 9 το βράδυ στις περιοχές «Νερατζούλες» στο Σκοπό και «Ξηροκάστελο» στο ύψος της ταβέρνας Θεοδωρίτση.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρώτο μέτωπο πληροφορίες αναφέρουν, ότι η φωτιά ξεκίνησε πάνω από τις εργατικές κατοικίες στην Παναγούλα, ενώ όσον αφορά στο δευτερο ξέσπασε με λίγη ώρα διαφορά.

Στο σημείο αρχικά έσπευσαν δυο πυροσβεστικά οχήματα με 7 άνδρες, ενώ όσο περνάει η ώρα στο σημείο σπέυδουν ολοενα και περισσοτερες δυνάμεις. Ταυτόχρονα κααφάνουν υδροφόρες της ΔΕΥΑζ και ιδιωτών προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πυροσβεστικής.

Το έργο της κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Ολοένα και περισσότερα οχήματα με άνδρες και υδροφόρες καταφτάνουν στα σημεία. Στις «Νερατζούλες» το μέτωπο βρίσκεται σε έξαρση καθώς εκτός από χαμηλή βλάστηση καίει και ελαιόδεντρα με τις φλόγες να φτάνουν σε πολλά μέτρα ύψος. Το βάρος των πυροσβεστών έχει πέσει εκεί καθώς από τη μια θα πρέπει να προστατευθούν ορισμένες αγροικίες που βρίσκονται στην περιοχή και από την άλλη να προχωρήσει η φωτιά και φτάσει στο ΧΥΤΑ. Ανάλογες προσπάθειες γίνονται και στο άλλο μέτωπο στο «Ξηροκάστελο»." 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις