Logo

Κρήτη: Επεισοδιακή κατάσχεση και φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο [βίντεο+φωτο]



 
 

Η εκ νέου προσπάθεια, το πρωί του Σαββάτου, εκπροσώπων αμερικανικής εταιρείας να προχωρήσουν στην κατάσχεση της περιουσίας ενός καταστηματάρχη προκάλεσε επεισόδιο στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ).

Όπως αναφέρει το goodnet.gr,  οι εκπρόσωποι  της αμερκανικής εταιρείας που έχει εξαγοράσει δάνειο επιχειρηματία (πρόκειται για αμερικανικό fund) νωρίς το πρωί του Σαββάτου εφανίστηκαν στην οδό Αρκαδίου στο Ρέθυμνο και με την  παρουσία ισχυρής δύναμης των ΜΑΤ,  επιχείρησαν για άλλη μία φορά να κατασχέσουν το κατάστημα ετοίμων ενδυμάτων με την επωνυμία «Borsalino». 

Οι εκπρόσωποι του fund εισήλθαν στο χώρο του καταστήματος σπάζοντας το τζάμι της πόρτας, αφού αδυνατούσαν να ανοίξουν την κλειδαριά.

Από τις 06:30 το πρωί του Σαββάτου έξω από το κατάστημα είχαν μαζευτεί μέλη του ΣΑΟΡ και άλλοι πολίτες του Ρεθύμνου, προκειμένου να εμποδίσουν την “αρπαγή” όπως λένε του καταστήματος από το ξένο fund και υπήρχε κλίμα έντασης επί πολλές ώρες.

Η διαδικασία ήταν επεισοδιακή, αφού πολίτες επιχείρησαν επανειληrrμμένα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ομάδα πολιτών έδιωξε και προκάλεσε καταστροφές στο όχημα τεχνικού που πήγε να εγκαταστήσει συναγερμό στο κατάστημα. Παραάλληλα οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα εναντίον του εκπροσώπου του Fund, όταν εξήλθε από το μαγαζί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δύο  συλλήψεις ενώ ο εκπρόσωπος του ξένου fund απομακρύνθηκε από το σημείο με τη βοήθεια αστυνομικής δύναμης.

Στο κατάστημα είχαν σημειιωθεί και τις  προηγούμενες ημέρες εντάσεις, καθώς αλληλέγγυοι είχαν εμποδίσει τουλάχιστον τρεις φορές την πραγματοποίηση της κατάσχεσης. 

Εμπρησμός στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγη ώρα μετά το επεισόδιο, φωτιά εκδηλώθηκε στα  γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, που βρίσκονται στην οδό Ζυμβρακάκη. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 07:00  το πρωί του Σαββάτου  Σύμφωνα με το rethemnosnews.gr, κάτοικοι της περιοχής που είδαν τους καπνούς να βγαίνουν από το φωταγωγό ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο.

Συγκεκριμένα,  επί τόπου έσπευσαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 άνδρες.  Από τη φωτιά σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων.  Είναι σαφές ότι πρόκειται για εμπρηστική επίθεση αφού η πόρτα των γραφείων βρέθηκε σπασμένη και στο εσωτερικό πετάχτηκε εύφλεκτο υγρό. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι προς  το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση που να συνδέει τα δύο πρωινά περιστατικά. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις