Logo

Φονικός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό - Εκατοντάδες νεκροί [βίντεο+φωτο]



 
 

Τουλάχιστον 226 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία έπληξε το κεντρικό Μεξικό, την Τρίτη στις 21:14 ώρα Ελλάδας.  Δκάδες κτήρια έχουν καταρρεύσει και χιλιάδες πολίτες βγήκαν παικόβλητοι στους δρόμους.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), το επίκεντρο του σεισμού εμτοπίστηκε στην πολιτεία Πουέμπλα ενώ το εστιακό βάθος ήταν 51 χλμ.

Ανάμεσα στα κτήρια που κατέρρευσαν στην πρωτεύουσα είναι πολυκατοικίες, ένα σχολείο όπου βρήκαν το θάνατο 22 μαθητές, ένα εργοστάσιο κι ένα σούπερ μάρκετ. Η ακριβή συνοικία Ρόμα ήταν ανάμεσα σε εκείνες που δέχθηκαν βαρύ πλήγμα: μια εξαώροφη πολυκατοικία ήταν ανάμεσα στα κτίρια που μετατράπηκαν σε σωρούς από συντρίμμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεισμική δόνηση των 7,1 Ρίχτερ έγινε ακριβώς την ημέρα που συμπληρώθηκαν 32 χρόνια από τον σεισμό του 1985, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή 10.000 και πλέον ατόμων.

Ο σεισμός ήταν ο δεύτερος που συγκλόνισε το Μεξικό μέσα στον Σεπτέμβριο: Ο σεισμός 8,2 βαθμών που έπληξε νότιες Πολιτείες την 7η Σεπτεμβρίου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 98 ανθρώπους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις