Logo

Λαθραία καύσιμα στο πλοίο που έκανε απάντληση από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ»



 
 

Για λαθρεμπόριο καυσίμων συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου που πραγματοποιούσε απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο «Αγ. Ζώνη ΙΙ».

Πρόκειται για το πλοίο «Lassea», όπου σε νομότυπο έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός δεξαμενών έρματος σημαντικές ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλοίο, ενώ οι συλληφθέντες προσήχθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Οι διώξεις 

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά άσκησε σε βάρος των δύο συλληφθέντων ποινική δίωξη για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος. 

Μετά την άσκηση της δίωξης η εισαγγελέας παρέπεμψε τον πλοίαρχο και ον πρώτο μηχανικό του πλοίου να δικαστούν την Πέμπτη  από το τριμελές πλημμελειοδικείο.

Πηγές από το Λιμενικό Σώμα ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η ποσότητα των πετρελαιοειδών που βρίσκονται μέσα στο δεξαμενόπλοιο δεν έχει ακόμα καταμετρηθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ΄ότι το δεξαμενόπλοιο που έχει κατασχεθεί βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ασπροπύργου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-9-2017 από directNEWS.gr πηγή:ΑΜΠΕ


Τελευταίες Ειδήσεις