Logo

Δίπλωμα «τέλος» για οδηγούς που συλλαμβάνονται για δεύτερη φορά υπό την επήρεια μέθης [φωτο]



 
 

Την αυστηροποίηση του πλέγματος των κυρώσεων για τους μεθυσμένους οδηγούς, στα πρότυπα του εξωτερικού σχεδιάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, με την προώθηση διατάξεων που, μεταξύ άλλων, προβλέπουν δίπλωμα «τέλος» για τους οδηγούς που συνελήφθησαν μία φορά να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και συλλαμβάνονται εκ νέου. 

Τα παραπάνω επισήμανε ο  υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής στις μητέρες που έχουν έχουν χάσει τα παιδιά τους από τροχαία. 

Με βάση τα προβλεπόμενα στις υπό προώθηση διατάξεις το δίπλωμα θα αφαιρείται για μακρύ διάστημα, ίσως και χρόνια, στην περίπτωση που κάποιος συλληφθεί μία φορά. Εάν στη συνέχεια  επαναλάβει οποιαδήποτε παράβαση του ΚΟΚ εκ νέου έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, θα προβλέπεται η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησής του δια βίου.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Κοντονής στις μητέρες που τον επισκέφθηκαν, ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την επίταση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-9-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις