Logo

Παρέμβαση Κοντονή για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το δημοσίευμα της «Ελεύθερης Ώρας»



 
 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής παρενέβη άμεσα για το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας  «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» το οποίο με τον καταφρονητικό για τη Βουλή τίτλο “Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους” “ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ», «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ», ξιφουλκεί κατά της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για την αναγνώριση μεταβολής ταυτότητας φύλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής διαβίβασε το επίμαχο δημοσίευμα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζητώντας να πράξει τα δέοντα. 

Μάλιστα, στο συνοδευτικό έγγραφό του ο υπουργός κάνει αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο ζητώντας να διαπιστωθεί εάν με το εν λόγω δημοσίευμα παραβιάζονται διατάξεις που συνδέονται μεταξύ άλλων με την υποκίνηση σε ρατσιστική βία.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο  δικηγόρος Αγης Τάτσης, με αφορμή το ίδιο δημοσίευμα, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Ο δικηγόρος τονίζει χαρακτηριστικά στη μήνυσή του: «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως, με τον τίτλο « «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ», στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις