Logo

Επεισόδια μολότοφ και χημικά μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα [βίντεο+φωτο]



 
 

Επεισόδια ξεκίνησαν αμέσως μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που το μπλοκ των αντιεξουσιαστών είχε περάσει τον Άρειο Πάγο και κατευθυνόταν στα Εξάρχεια, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς.

Η αστυνομία απάντησε με περιορισμένη χρήση χημικών.

Την ίδια στιγμή μικροεπεισόδιο ξέσπασε στην οδό Στουρνάρη, όταν αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ. 

Επίσης ορισμένοι εκ των διαδηλωτών επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το μπλοκ των αντιεξουσιαστών έχει διασπαστεί σε διάφορες ομάδες.

Η ένταση συνεχίστηκε στα Εξάρχειαm καθώς γύρω στα 100 άτομα άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικούς. Τα επεισόδια εκτυλίσσονται στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και σε δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο, ενώ κάδοι απορριμμάτων καίγονται.&

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους απαντούν στις επιθέσεις με τη χρήση δακρυγόνων . και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ πάνω από την περιοχή πετάει συνεχώς ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στην  Πατησίων, μπροστά από το Πολυτεχνείο, όπου βρίσκονται ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, επικρατεί ηρεμία, σε αντίθεση με την ένταση που επικρατεί στους  δρόμους των Εξαρχείων.

Τραυματίστηκε δικηγόρος στα επεισόδια - Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό 

Μία γυναίκα που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα, η οποία εκτοξεύτηκε πιθανότατα από εκτοξευτήρα στυλό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, διακομίστηκε εσπευσμένα στον Ευαγγελισμό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραυματισμένη γυναίκα είναι δικηγόρος, η οποία συνομιλούσε με φωτορεπόρτερ στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό πόδι, λίγο πάνω από το γόνατο.

Βίντεο από τα επεισόδια στα Εξάρχεια και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Επεισόδια και στην Πάτρα

Η πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στιγματίστηκε με επεισόδια. Όπως μεταδίδουν οι δημοσιογραφικές ιστοσελίδες  patrastimes και  tempo24.news επίθεση με μολότοφ δέχθηκε η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Κανακάρη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών.

Επίσης, μέλη του  αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν μολότοφ στο Δικαστικό Μέγαρο και σε άλλα σημεία όπου ήταν αστυνομικοί. 

Αναλυτικότερα, θύματα καταδρομικών επιθέσεων έπεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην Ερμού στο ύψος της Κανακάρη. 

Παράλληλα, στο Δικαστικό Μέγαρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου, άτομα με  κουκούλες πέταξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα η είσοδος των δικαστηρίων να πάρει φωτιά. 

Επίσης, λίγο μετά τις 19:00 αυτοκίνητο "λαμπάδιασε" όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ. 

Άγνωστοι έσπασαν και βιτρίνα  pet - shop και άλλων καταστημάτων και πέταξαν φέιγ βολάν.

Τα επεισόδια έληξαν γύρω στις 21:00 της Παρασκευής. .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις