Logo

ΕΣΗΕΑ: Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πληρώσουν τους εργαζόμενους



 
 

To «MEGA», το κανάλι της Μεσογείων που σήμερα βρίσκεται υπό κατάρρευση πριν από 28 χρόνια σαν σήμερα και συγκεκριμένα στις  28/11/1989 ήταν ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός που εξέπεμπε το σήμα του.

Σήμερα, οι βασικοί μέτοχοι του εν λόγω τηλεοπτικού σταμού τον έχουν ουσιαστικά εγκαταλείψει, ενώ την ίδια στιγμή οι πιστώτριες τράπεζες κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς του στους οποίους έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 45 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι του καναλιού, που παραμένουν "όμηροι" για 20 μήνες και απλήρωτοι για 14 μήνες, πλέον αντιμετωπίζουν ολοφάνερα τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας, χωρίς δεδουλευμένα και χωρίς αποζημιώσεις.

Με αφορμή την επέτειο των 28 χρόνων το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καθώς και οι συνάδελφοι που εργάζονται στον Τ/Σ «MEGA» παρακολουθούν τους τελευταίους μήνες τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στους βασικούς μετόχους του σταθμού και τις Τράπεζες ελπίζοντας ότι η κατάληξη θα είναι αίσια και ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει.  

 Η παράταση της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους μετόχους του «MEGA» και τις Τράπεζες, με ζητούμενο την διασφάλιση βιώσιμης λύσης για τον τηλεοπτικό σταθμό και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, δεν μπορεί, όμως, να αποτελεί άλλοθι με θύματα τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους βασικούς μετόχους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. κ.κ. Ιωάννη Βαρδινογιάννη και Ευάγγελο Μαρινάκη, καθώς και τους τραπεζίτες, οι οποίοι διεξάγουν τις σχετικές διαπραγματεύσεις, να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους έναντι των 450 εργαζομένων και των οικογενειών τους. Η άμεση διασφάλιση της μισθοδοσίας είναι υποχρέωσή τους και δεν μπορούν να αρνούνται να την εκπληρώσουν. Οι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του «MEGA» παραμένουν απλήρωτοι επί 14 μήνες, έχοντας ξεπεράσει όλα τα όρια ανοχής, αντοχής και αξιοπρέπειας.

Αποτελεί πρόκληση να εισπράττονται διαφημιστικά έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων όλους αυτούς τους μήνες, βελτιώνοντας τη θέση των μετόχων και των Τραπεζών και την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι και να πένονται.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις