Logo

Κρήτη: Ανατροπή στην απόπειρα δολοφονίας του ψυχιάτρου - Συνελήφθη η πρώην σύζυγός του [βίντεο]



 
 

Καταγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του ψυχιάτρου, Δημήτρη Στριμπάγκου, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου, η οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, μετά την κατάθεση του κ. Στριμπάγκου, ο οποίος κατονόμασε τους δράστες που άνοιξαν πυρ εναντίον του, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή της πρώην συζύγου του. Η τελευταία ανακρίθηκε επί πολλές ώρες και στη συνέχεια οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή της. 

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των φυσικών ατουργών που φέρεται να πυροβόλησαν τον ψυχίατρο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ψυχίατρος δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς από 3-4 άτομα. Ωστόσο, κατάφερε να μπει στο αυτοκίνητο και να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα. Εκείνη τη στιγμή, όμως, ένας ή δύο από τους δράστες, πιθανότατα με λοστό, χτύπησαν τα τζάμια από την πλευρά του συνοδηγού με αποτέλεσμα θραύσματά τους να χτυπήσουν τον 50χρονο στο πρόσωπο.

Ο ψυχίατρος κατάφερενα οδηγήσει το αυτοκίνητό του και να μετακινηθεί από την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη λεωφόρο Καλοκαιρινού όπου μπήκε στο φαρμακείο του Γιώργου Παρασύρη ζητώντας βοήθεια.

Ο φαρμακοποιός ειδοποίησε την αστυνομία κα το ΕΚΑΒ  που ειδοποίησε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, δίνοντας τις πρώτες βοήθειες στον γιατρό που αιμορραγούσε στο πρόσωπο.

Κατά τον κ.  Παρασύρη ο ίδιος ο Δημήτρης Στριμπάκος δήλωσε ότι γνώριζε ποιοι ήταν οι δράστες της ενέδρας σε βάρος του και ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές.

Ο κ. Στριμπάγκος μιλώντας  στην κάμερα του cretapost, περιέγραψε τα γεγονότα ως εξής: 

«Δούλευα στο ιατρείο μου χθες το βράδυ και, όπως κάθε μέρα, τελείωσα τη δουλειά στις 8. Χαιρέτησα τη γραμματέα μου, κατέβηκα και πήρα το αυτοκίνητό μου που ήταν κάτω από το ιατρείο. Κινήθηκα 50 μέτρα προς τη θάλασσα για να κάνω αναστροφή σ’ ένα υπαίθριο παρκινγκ προκειμένου να γυρίσω στο ρεύμα ανόδου και να πάω προς το σπίτι μου. Καθώς έβγαινα από το παρκινγκ και η προσοχή μου ήταν στραμμένη προς το δρόμο δέχθηκα πυροβολισμούς. Είδα τις λάμψεις και άκουσα τα θραύσματα από τα τζάμια. Είδα τον εαυτό μου γεμάτο με αίματα ενώ δεν έβλεπα από το ένα μάτι εξαιτίας των θραυσμάτων και θεώρησα ότι με είχαν χτυπήσει στο κεφάλι. Νόμιζα ότι πέθαινα. Πάτησα γκάζι, έπεσα πάνω στο τιμόνι και κινήθηκα προς το φαρμακείο του κ. Παρασύρη. Δέχθηκα τις πρώτες βοήθειες, ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο που με μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ», επεσήμανε ο κ. Στριμπάγκος.

Επίσης, αποκάλυψε ότι πριν, περίπου 1,5 μήνα, «το ίδιο σκηνικό» είχε επαναληφθεί κοντά στο σπίτι του.

«Ήταν η δεύτερη φορά που μου έστησαν ενέδρα. Πριν 1,5 μήνα είχε επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό καθώς δέχθηκα δύο πυροβολισμούς σε ερημικό σημείο κοντά στο σπίτι μου. Πρόκειται για ένα σημείο που αναγκαστικά σταματάς για να ελέγξεις την κυκλοφορία. Εκεί άγνωστοι πυροβόλησαν δύο φορές εναντίον μου. Πιθανότατα όμως οι σφαίρες πήγαν πάνω από το αυτοκίνητο. Τώρα ήταν εναντίον μου καθώς η μία σφαίρα καρφώθηκε στο προσκέφαλο του οδηγού. Ήταν μεγάλη τύχη που είχε σκύψει στο τιμόνι»,υπογραμμίζει σχετικά ο κ. Στριμπάγκος.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί απειλές από ένα συγκεκριμένο άτομο το οποίο και έχει κατονομάσει στην αστυνομία.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο άτομο που μ’ έχει απειλήσει κατά το παρελθόν. Οι απειλές αυτές δεν έχουν να κάνουν με την ιδιότητά μου ως γιατρός. Μάλιστα, οι απειλές ειπώθηκαν στην αδερφή μου η οποία και μου τις μετέφερε. Της είχε πει το συγκεκριμένο άτομο ότι θα με σκοτώσει»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-12-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις