Logo

Πειθαρχική έρευνα κατά προέδρου Εφετών για την υπόθεση «Noor 1» ζητεί ο Κοντονής



 
 

Με έγγραφό του προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονής ζητεί τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας, σε βάρος της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που εκδίκασε την πολύκροτη υπόθεση εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Ο κ. Κοντονής παρήγγειλλε τη διεξαγωγή πειθαρχικής διαδικασίας, επειδή έχουν περάσει 17 ολόκληροι μήνες από το πέρας της εν λόγω δίκης (Αύγουστος 2016) και η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος, που έχει μετατεθεί με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Κομοτηνή, επικαλείται για την καθυστέρηση... φόρτο εργασίας!

Υπενθυμίζεται, ότι με την απόφαση του Δικαστηρίου, είχαν κριθεί αθώοι οι 17 από τους 32 κατηγορουμένους, ενώ ορισμένοι από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της διακίνησης των ναρκωτικών καταδικάστηκαν μόνο για απλή συνέργεια στη μεταφορά και τους επιβλήθηκαν μικρές ποινές.

Επίσης, το Δικαστήριο δεν απέδωσε σε κανέναν από τους κατηγορούμενος την ιδιότητα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε αγοράσει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είχε μεταφέρει στην Ελευσίνα τους δύο τόνους ηρωίνης.

Υπενθυμίζεται, ότι η έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, είχε ασκήσει η εισαγγελέας έδρας, Μαρία Τρουπή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-1-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις