Logo

Σύλληψη δύο Γερμανών δημοσιογράφων στον Έβρο



 
 

Αστυνομικοί συνέλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Έβρο δύο Γερμανούς δημοσιογράφους, έναν άντρα και μία γυναίκα, με την κατηγορία ότι παραβίασαν απαγορευμένη ζώνη.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται στην περιοχή Πραγγίου Διδυμοτείχου,  χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού και για το λόγο αυτό συνελήφθησαν για παραβίαση της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ).

Οι δύο δημοσιογράφοι στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Διδυμοτείχου, όπου, σύμφωνα με το evros-news.gr, υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι εργάζοναι στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους παράνομους μετανάστες που επιστρέφουν από τη Γερμανία στις πατρίδες τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Από την Ασφάλεια Διδυμοτείχου διενεργείται έρευνα, ενώ οι δημοσιογράφοι θα προσαχθούν αύριο Σάββατο  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της Γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα στο οποίο υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και για το ποια ακριβώς κατηγορία αντιμετωπίζουν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-3-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις