Logo

Απεργία εξήγγειλαν οι γιατροί του ΙΚΑ



 
 

ika_30-01-2011Απεργία διάρκειας τεσσάρων ημερών εξήγγειλαν οι γιατροί του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση του συλλόγου τους, τα “πολυιατρεία” του Ιδρύματος θα παραμείνουν κλειστά από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, καθώς κηρύχθηκαν δύο διαδοχικές 48ωρες απεργίες.

Αίτημα των γιατρών είναι η απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για τις «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας» καθώς και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας «Το νομοσχέδιο ξεθεμελιώνει την περίθαλψη των Ελλήνων και δημιουργεί ασθενείς δύο ταχυτήτων.

Εκείνων που δεν έχουν χρήματα και θα περιμένουν στις λίστες των πρωινών ιατρείων του ΕΣΥ και εκείνους που έχουν και θα εξυπηρετούνται από τα απογευματινά ιατρεία».

Αύριο Δευτέρα όλες οι επαγγελματικές ιατρικές ενώσεις καλούν τα μέλη τους και τους κοινωνικούς φορείς σε συγκέντρωση στης 10 το πρωί στο ξενοδοχείο “Πρέζιντεντ”, ενώ για την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Για το λόγο αυτό οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 4ωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις