Logo

Τέξας: Μακελειό με νεκρούς μαθητές και τραυματίες σε λύκειο - Μαθητής ελληνικής καταγωγής ο δράστης [βίντεο+φωτο]



 
 

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν - εννέα μαθητές και ένας καθηγητής - κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στο λύκειο της Σάντα Φε στο Τέξας των ΗΠΑ το πρωί της Παρασκευής είπε αξιωματούχος των αστυνομικών δυνάμεων.

Πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν - τουλάχιστον 10 άτομα -  συμπεριλαμβανομένων δύο αστυνομικών, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετημένοι περιμετρικά από το λύκειο. 

Όπως μεταδίδει το cnn.com,  ένας ύποπτος, είναι μαθητής, συνελήφθη κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών και ένα δεύτερο άτομο, που επίσης είναι μαθητής, τελεί και αυτός υπό κράτηση, ως πιθανός συνεργός. 

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για τρίτο συλληφθέντα. 

Ο Ρίτσαρντ Άλεν, πατέρας μιας μαθήτριας, περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα.

«Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών».

Ελληνας της ομογένειας  ο συλληφθείς 

Το όνομα του συλληφθέντα ως δράστη της επίθεσης δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία. Πρόκειται για Έλληνα της ομογένειας, που ονομάζεται  Δημήτριος Παγουρτζής, 17 ετών, μαθητής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο έφηβος εισέβαλε με μία  κοντόκανη καραμπίνα και ένα ρεβόλβερ σε σχολική αίθουσα που γινόταν το μάθημα των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

"Ο δράστης χρησιμοποίησε μία κοντόκανη καραμπίνα και ένα ρεβόλβερ, που κατείχε νόμιμα ο πατέρας του" είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Τέξας, Greg Abbott, προσθέτοντας ότι ο έφηβος σχεδίαζε  να αυτοκτονήσει μετά την πράξη του, αλλά δεν είχε το θάρρος να το κάνει και παραδόθηκε. 

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο 17χρονος πριν εισβάλει στο σχολείο και σκορπίσει το θάνατο, πόσταρε στο Facebook  και μετά από λίγο ανάρτησε μπλουζάκι  που το λογότυπό του γράφει: «Born to Kill», δηλαδή «γεννημένος να σκοτώνει». 

Ο Δημήτριος Παγουρτζής φαίνεται πως αγαπά τα όπλα, όπως προκύπτει από λογαριασμό του στο Instagram,  φαίνεται να ακολουθεί λογαριασμούς που σχετίζεονται με τα όπλα όπως «sickguns» ή «gunspictures», καθώς κα άλλους όπως Guns Fanatics, Guns Lovers και Guns Glory. 

Έρευνες σε σπίτια και όχημα - Βρέθηκαν και άλλα εκρηκτικά

Αστυνομικοί πραγματοποιίησαν έρευνες σε  δύο σπίτια και σε ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά. «Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους ανησυχούμε είναι το γεγονός ότι εντοπίσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών», εξήγησε ο κυβερνήτης, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για βόμβες μολότοφ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-5-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις