Logo

Συμβιβασμός: Δύο χρόνια φυλακή και πρόστιμο 18,8 εκατομμύρια στην εφορία, δέχτηκε ο Ρονάλντο [βίντεο]



 
 

Ο ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο κατέληξε σε συμφωνία με τον Δημόσιο Συνήγορο της Ισπανίας και αποδέχτηκε τους όρους της φορολογικής υπηρεσίας, αναφέρει η εφημερίδα El Mundo.

Έτσι, ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης αποδέχεται ότι υπέπεσε σε τέσσερα φορολογικά αδικήματα, ποινή φυλάκισης δύο ετών –έξι μήνες για κάθε έγκλημα- που δεν συνεπάγεται άμεση εφαρμογή της ποινής, καθώς έχει λευκό ποινικό μητρώο, καθώς και καταβολή, περίπου, 18,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Το αστέρι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κατηγορήθηκε για απάτη επειδή απέφυγε τις φορολογικές του υποχρεώσεις, κάτι που αποκαλύφθηκε από την διαρροή εγγράφων γνωστών ως Football Leaks. Μετά από αυτή τη συμφωνία, το Υπουργείο Οικονομικών μείωσε την απάτη που αφορούσε τον Πορτογάλο: από 14,7 εκατομμύρια ευρώ σε 5,7 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, το υπόλοιπο ποσό που επιβάλλεται στον αθλητή πρέπει να καταβληθεί για να καλύψει το πρόστιμο και τους τόκους, ανεβάζοντας τη συνολική οφειλή σε σχεδόν 19 εκατομμύρια ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, ο ποδοσφαιριστής θέτει, εν μέρει, τέλος στους φορολογικούς του μπελάδες, παρόλο που λείπει η υπογραφή του νέου διευθυντή της φορολογικής υπηρεσίας, εξηγεί η προαναφερόμενη εφημερίδα. Επί του παρόντος, η πρόθεση του Ρονάλντο είναι εξαγοράσει τα δύο χρόνια φυλάκισης με κάποιο χρηματικό πρόστιμο, αλλά η ποινή δεν θα διαγραφεί.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι, σε περίπτωση που ο παίκτης υποπέσει σε άλλο αδίκημα, θα κινδυνεύει να φυλακιστεί άμεσα.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη εφημερίδα, η Εισαγγελία έχει τοποθετηθεί ευνοϊκά στην πρόθεση του Ρονάλντο. Οι αντιρρήσεις προέρχονται από τον Δημόσιο Συνήγορο, καθώς με άλλους ποδοσφαιριστές δεν ακολουθήθηκε η ίδια λογική.

Στο μεταξύ, ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής χθες συμμετείχε με την εθνική ομάδα της χώρας του, εναντίον της Ισπανίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-6-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις