Logo

Αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα νεαρό σε πολυσύχναστο δρόμο στις ΗΠΑ [βίντεο]



 
 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος που αναρρώνει τώρα σε νοσοκομείο, έβγαλε όπλο, ενώ διέφυγε από τους αστυνομικούς προς πολυσύχναστο δρόμο.

Στις ΗΠΑ, έχουν δημοσιοποιηθεί διάφορες εικόνες και βίντεο όπου φαίνεται ένας αστυνομικούς του Σαν Φρανσίσκο να πυροβολεί, κατ’ επανάληψη έναν άνδρα πισώπλατα, καθώς προσπαθεί να διαφύγει από πολυσύχναστο δρόμο. Εν μέσω της αυξανόμενης αγανάκτησης που δημιούργησε αυτή την υπόθεση, η Αστυνομική Διεύθυνση της Καλιφορνέζικης πόλης κυκλοφόρησε τέσσερα βίντεο που καταγράφηκαν από την κάμερα του πράκτορα και από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στα γύρω κτήρια.  

Τα βίντεο δείχνουν έναν αξιωματικό, που δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά του, να πυροβολεί τον Όλιβερ Μπαρκένας, ο οποίος προσπάθησε να δραπετεύσει από τους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 28χρονος άνδρας, ο οποίος αναρρώνει τώρα στο νοσοκομείο, έβγαλε ένα όπλο ενώ δραπέτευε . Ωστόσο, οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με την εκδοχή της αστυνομίας, αφού σε καμία από τις εικόνες ο νεαρός δεν φαίνεται να κρατά όπλο.

Το περιστατικό συνέβη όταν δύο αξιωματικοί πλησίασαν τέσσερις άνδρες που στέκονταν σε μια γωνιά ενός δρόμου στη γειτονιά της βόρειας παραλίας της Καλιφορνέζικης πόλης, λίγο μετά τα μεσάνυκτα στις 9 Ιουνίου.

Οι τέσσερις φαίνεται να πίνουν αλκοόλ στους δημόσιους δρόμους, γεγονός που παραβιάζει τους τοπικούς κανονισμούς , σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση. «Μετά από ένα σύντομο διάλογο μεταξύ του αξιωματικού και των τεσσάρων ατόμων. Στη συνέχεια, ένας από τους τέσσερις άνδρες (…), κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο, ο Όλιβερ Μπαρσένας, άρχισε να τρέχει», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ένας από τους αξιωματικούς που τον κυνηγούσε κατέληξε να τον πυροβολεί δύο φορές πισώπλατα, παρά το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν πάρα πολλοί πολίτες στους δρόμους.  

Στα βίντεο, ούτε αυτός ούτε ο συνάδελφός του φαίνονται να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό, ενώ ζητούν επανειλημμένα ένα θυμωμένο πλήθος να απομακρυνθεί από τον τόπο του συμβάντος. Όταν φτάνουν άλλοι αξιωματικοί, ακούγεται ο δράστης να λέει: «Είχε ένα πυροβόλο όπλο, δεν ξέρω που είναι τώρα, είχε ένα TEC-9»

Η αστυνομία δημοσίευσε στη συνέχεια μια φωτογραφία ενός πιστολιού Glock 45, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές, κατείχε ο Μπαρκένας. Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι είχε εμπλακεί σε ένα σχεδόν πανομοιότυπο περιστατικό πριν από έξι χρόνια, όταν πυροβολήθηκε από αξιωματικούς αφού έβγαλε ένα πιστόλι TEC-9.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις