Logo

Την ακύρωση της πολιτικής για την διαχείριση των ωκεανών προχώρησε ο Τραμπ [φωτο]



 
 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέδωσε μια σειρά οδηγιών για την υιοθέτηση νέων πολιτικών, οι οποίες, σύμφωνα με τους ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου αποφάσισε να καταργήσει την Πολιτική των ΗΠΑ για τους Ωκεανούς, η οποία άρχισε να εφαρμόζεται το 2010 επί των ημερών της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, με στόχο να βελτιωθεί η διαχείριση των ωκεανών, των ακτών και των Μεγάλων Λιμνών της Αμερικής (διαβάστε σχετικά εδώ). 

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα που αντικαθιστούν τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές με μια σειρά νέων πολιτικών που αποσκοπούν στην «προώθηση των οικονομικών και περιβαλλοντικών συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών». .

Μεταξύ των διαφορών της νέας προσέγγισης είναι η σύσταση μιας διυπηρεσιακής επιτροπής που θα ασχολείται με τη διαχείριση των ωκεανών, ιδιαίτερα από οικονομικής απόψεως, καθώς και η προώθηση περιφερειακών ωκεανικών ενώσεων και η δημιουργία θαλάσσιων δικτυακών πυλών.

Ενώπιον αυτής της εξέλιξης, η οργάνωση Ocean Conservancy επισημαίνει ότι, «δυστυχώς», οι νέες πολιτικές «πιθανόν να σημαίνουν μια απομάκρυνση από ορισμένες βασικές αρχές [...] για να εξασφαλιστεί ένας υγιής και ανθεκτικός ωκεανός» Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι απαραίτητες οι συνομιλίες με τον Τραμπ, ώστε να ενημερωθεί ότι οι νέες πολιτικές του θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέους κινδύνους για το περιβάλλον.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις