Logo

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με λεπτομέρειες»: Άρχισε η πρώτη διμερής σύνοδος κορυφής Πούτιν-Τραμπ [βίντεο]



 
 

Πριν από την έναρξη της συνάντησης κορυφής Πούτιν-Τραμπ, οι δύο πρόεδροι έκαναν κάποιες δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν στις 16 Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο του Ελσίνκι στο πλαίσιο της πρώτης διμερούς διάσκεψης κορυφής. Στην αρχή της συνάντησης ο ηγέτης της Ρωσίας  δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα να «μιλήσουμε με λεπτομέρειες για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, αλλά και για τα διεθνή προβλήματα».

«Συνεχίζουμε τις τακτικές επαφές: μιλάμε τηλεφωνικά και συναντιόμαστε, αρκετές φορές, σε διάφορες διεθνείς εκδηλώσεις, αλλά, φυσικά, έχει έρθει η ώρα να μιλήσουμε με λεπτομέρειες για τις διμερείς μας σχέσεις» και τα «σημεία που προκαλούν πόνο» σε «παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία είναι αρκετά», δήλωσε ο Πούτιν.  

Επίσης, ο πρόεδρος της Ρωσίας προσέθεσε ότι είναι ευτυχής που συναντιέται με τον αμερικανό ομόλογό του «στην φιλόξενη γη της Φιλανδίας».

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου, συνεχάρη τον πρόεδρο της Ρωσία «για ένα από τα καλύτερα» Παγκόσμια Κύπελλα και επίσης για τα επιτεύγματα της ρωσικής ομάδας στο Μουντιάλ, το οποίο έληξε στις 15 Ιουλίου στη Μόσχα. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι έχει παρακολουθήσει κάποιους από τους αγώνες των ημιτελικών, καθώς και τον τελικό, τονίζοντας ότι ήταν «θεαματικά παιχνίδια».

«Έχουμε πολλά θέματα για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε», συνέχισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου διευκρινίζοντας ότι το εύρος των θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι αρκετά μεγάλο, από την οικονομία μέχρι τα πυρηνικά όπλα και την Κίνα, «που είναι μια κοινή φίλη». Επιπλέον, ο Τραμπ εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν «μεγάλες ευκαιρίες».

«Το να συζητάμε με τη Ρωσία, είναι καλό, όχι κακό», κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πριν τερματίσει τις δημόσιες δηλώσεις πριν από την προσωπική συνάντησή του με τον Πούτιν, η οποία πρόκειται να διαρκέσει 90 λεπτά και στην οποία θα μετέχουν μόνον οι μεταφραστές των δύο προέδρων.  

Στη συνέχεια, οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο αντιπροσωπειών. Στην αντιπροσωπεία της Ρωσίας συμμετέχουν, μεταξύ άλλων ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Σεργκέϊ Λαβρόφ και ο σύμβουλος του ενοίκου του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ, ενώ η αμερικανική πλευρά εκπροσωπείται από τον επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Μάϊκ Πομπέο και τους «στενότερους» συμβούλους του Τραμπ.  

Στο τέλος της συνάντησης, οι  Πούτιν και Τραμπ θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου, για να κάνουν τον απολογισμό της συνάντησης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-7-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις