Logo

Στο ρωσικό υπουργείο εξωτερικών εκλήθη ο πρέσβης της Ελλάδας [βίντεο]



 
 

Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, εκλήθη την Παρασκευή, 20 Ιουλίου, στο ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, όπου του εκφράστηκε η επίσημη διαμαρτυρία για τις αντιρωσικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών, καθώς και για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, αλλά και για την απαγόρευση εισόδου στην ελληνική επικράτεια, σε άλλους δύο, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ρωσικού υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρέσβης της Ελλάδας, εκλήθη, για δεύτερη φορά μέσα σε έξι ημέρες στο υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας.  Την Παρασκευή, ο Ανδρέας Φρυγανάς  επισκέφθηκε το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας και παρέμεινε περίπου, επί 50 λεπτά της ώρας.

Η κλήση του πρέσβη της Ελλάδας στο υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ελλάδα που ανακοίνωσε την αναβολή επ’ αόριστον, της επίσκεψης του αρχηγού της Ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ, στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

Ως γνωστόν, την περασμένη εβδομάδα, ο ελληνικός τύπος ανέφερε ότι η Αθήνα είχε λάβει μέτρα κατά Ρώσων διπλωματών για εικαζόμενη εμπλοκή τους στις εσωτερικές υποθέσεις και για τη διεξαγωγή παράνομων πράξεων κατά της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας.

Επίσης, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα δήλωσε ότι η χώρα του είναι απογοητευμένη από τη στάση της Ελλάδας  ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώνονται 190 χρόνια από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και 25 χρόνια από την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας.

Χαρακτήρισε ισορροπημένη την δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-7-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις