Logo

Ανάσυρση σορού στο Κόκκινο Λιμανάκι από κομάντος του Λιμενικού [φωτο]



 
 

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας στην Ανατολική Αττική, οι οποίοι έφθασαν τους 92, μετά τον εντοπισμό της σορού ενός νεαρού άνδρα.

Η σορός εντοπίστηκε στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας - βρίσκεται μισό ναυτικό μίλι απένταντι από το τοπικό αλιευτικό καταφύγιο - σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι, δηλαδή μία εβδομάδα μετά την τραγωδία στο Μάτι και το Νέο Βουτζά.

Το πτώμα περισυνελέγη από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ). 

Στην σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρονται τα εξής: 

Εντοπισμός και περισυλλογή σορού από ΠΛΣ με τη συνδρομή στελεχών της ΜΥΑ ΛΣ-ΕΛΑΚΤ από τη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι. Η σορός μεταφέρθηκε στο λιμένα Ραφήνας. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μετά την πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας στην Ανατολική Αττική εκτελείται στην περιοχή επιχειρησιακό σχέδιο από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία έχει την δυνατότητα να καταδυθεί στα 120 μέτρα, με τη χρήση συσκευών ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος (Συσκευές Rebreather). 

Τα στελέχη της ΜΥΑ αξιοποιούν τελευταίας τεχνολογίας scooter για την κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας ανά κατάδυση, ειδικά συστήματα εντοπισμού αγνοουμένων και εξειδικευμένες τακτικές σάρωσης, μεγάλης έκτασης του βυθού.  Στις εργασίες συμμετέχει ερευνητικό σκάφος, με εξειδικευμένο sonar και ROV για κατάδειξη σημείων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις