Logo

Οδοιπορικό - ντοκουμέντο καταγράφει τις συνθήκες και την πορεία της φονικής πυρκαγιάς [βίντεο]



 
 

"Πυρ... του πυρός". Αυτός είναι ο τίτλος του τηλεοπτικού οδοιπορικού  στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά που προγματοποιήθηκε με στόχο την αναζήτηση των λόγων για τους οποίους κάηκαν ζωντανοί σε σπίτια, αυτοκίνητα και οικόπεδα περιγραγμένα τουλάχιστον 88 άτομα.

Ειδικότερα, το βίντεο του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ένα ρεπορτάζ με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, του φωτορεπόρτερ του πρακτορείου, Αλέξανδρου Βλάχου, αλλά και με τις θέσεις των Μαργαρίτας Καραβασίλη, πρώην ειδικής γραμματέως των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και του Νίκου Χλύκα περιβαντολλόγου δασολόγου που έφτιαξε τους δασικούς χάρτες της περιοχής οι οποίοι αποκαλύπτουν πως φθάσαμε στην τραγωδία.

Επίσης, στο επίμαχο βίντεο: 

*έχουν καταγραφεί οι  συνθήκες της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική με τους  πρωτοφανείς ισχυρότατους ανέμους, οι επαναλαμβανόμενες μάντρες από το Κόκκινο Λιμανάκι έως το Μάτι και ακόμη παραπέρα, ο παραλιακός δρόμος λαβύρινθος που σπάνια σε αφήνει να δεις θάλασσα σε όλο το μήκος του αλλά και η άναρχη δόμηση και η αυθαιρεσία 

*έχουν περιληφθεί φωτογραφίες και οπτικο-ακουστικά ντοκουμέντα και από τους φωτορεπόρτερ του Πρακτορείου 

Σημειώνεται, ότι η έρευνα- σκηνοθεσία: είναι του Γιώργου Κουβαρά και Φωτο-Videο των Αλέξανδρου Βλάχου, Παντελή Σαΐτα, Γιάννη Κολεσίδη)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-8-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις