Logo

Καλύτερος αλλά και πάλι "άσφαιρος" ο Άρης



 
 

 

aris_paok_31-01-2011Χωρίς νικητή τελείωσε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (0-0), με τον Άρη να είναι καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά για μία ακόμα φορά να μη μπορεί να σκοράρει. Ακίνδυνος ο ΠΑΟΚ, απείλησε μόνο με στημένες φάσεις.

Με ολιγόλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε το ντέρμπι, καθώς πήραν φωτιά τα χιλιάδες χαρτάκια που πέταξαν πριν από την έναρξη του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί του Άρη. Δυνατό το παιχνίδι, με σκληρές μονομαχίες και ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι δύο ομάδες κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με πρωταρχικό στόχο να καλύψουν τα νώτα τους και με πολυπρόσωπες μεσαίες γραμμές κατάφεραν να αλληλοεξουδετερωθούν. Ο Άρης είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε για να πετύχει το γκολ. Όμως, ακόμα και τις λίγες φάσεις που δημιούργησε δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί, επιβεβαιώνοντας ότι έχει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, με μόλις 11 γκολ.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ απειλούσε μόνο με στημένες φάσεις. Και συγκεκριμένα μόνο από τα στημένα του Πάμπλο Γκαρσία. Με την ίδια τακτική που έπαιξε και στον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» οι παίκτες του Μάκη Χάβου κατέβηκαν για να μη χάσουν και τα κατάφεραν.

Στα αξιοσημείωτα, φυσικά, η επανεμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα του Νέρι Καστίγιο έπειτα από περίπου 3,5 χρόνια. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 22 Απριλίου του 2007, στον αγώνα Ολυμπιακός – Κέρκυρα 3-1, που είχε σκοράρει μάλιστα.

Ιδιαίτερα μνεία πρέπει να γίνει στον Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ντέρμπι έμαθε για το θάνατο του πατέρα του. Παρ’ όλα αυτά ζήτησε να αγωνιστεί και ήταν από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Το φιλμ του αγώνα:

13’ Πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι. Ο Φατί έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χαλκιά.

19’ Ο Βανγκέλι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τόχα προσπάθησε να προλάβει τον Χαλκιά, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ διώχνει τη μπάλα.

31’ Σουτ από τον Βιεϊρίνια, χωρίς πρόβλημα ο Σηφάκης.

37’ Πολύ καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Μίσελ βρήκε τον Χαβίτο που με κεφαλιά γύρισε τη μπάλα στον Κόκε, αλλά ο Κοντρέρας βάζει την κόντρα, πριν η μπάλα πάρει κατεύθυνση προς την εστία.

49’ Ο Χαβίτο μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα έδιωξε με το κεφάλι ο Τσιρίλο.

53’ Ο Μίσελ εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Φατί, που σούταρε άουτ.

58’ Σουτ του Βανγκέλι λίγο μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

62’ Ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βιεϊρίνια βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά το σουτ που επιχείρησε από κοντά κόντραρε, με την μπάλα να φεύγει και πάλι κόρνερ. Το εκτέλεσε εκ νέου ο Γκαρσία, απευθείας, με δυσκολία έδιωξε ο Σηφάκης.

84’ Στην αντεπίθεση ο Άρης, ο Κόκε έδωσε στον Χαβίτο που έπιασε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε.

90’ Η μπάλα έφτασε στον Καστίγιο που με σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Χαλκιά.

ΣΚΟΡΕΡ: -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μίσελ – Τσιρίλο, Χαλκιάς, Τσουκαλάς

ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Φατί, Τόχα, Πορτίγια (79’ Μενδρινός), Χαβίτο, Κόκε, Τσέζαρεκ (63’ Καστίγιο).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Τσουκαλάς, Πάμπλο Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85’ Φιλομένο), Ίβιτς (69’ Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (77’ Αθανασιάδης).

Γιάννης Μιχαλήτσος«Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν αμφίβολο. Στο δεύτερο μέρος επικρατήσαμε κατά κράτος, κάναμε πολλές φάσεις, αλλά αν στο ποδόσφαιρο δεν βάζεις γκολ, τότε δεν κερδίζεις. Η ομάδα ήταν βελτιωμένη, αλλά το θέμα είναι να κερδίζει και όχι αν υπάρχει βελτίωση. Όταν δεν έρχεται το αποτέλεσμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για βελτίωση».

Νέρι Καστίγιο: "Ήξερα ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, γιατί ήταν ένα ντέρμπι. Εμείς θέλαμε πολύ τη νίκη, αυτό δεν έγινε και όλη η ομάδα είναι στενοχωρημένη με το αποτέλεσμα. Ένιωσα πάρα πολύ ωραία. Τέτοια ατμόσφαιρα μου είχε λείψει τα τελευταία χρόνια που έλειπα. Ήταν πολύ όμορφο όλο αυτό που έζησα. Είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά αν δε βάλεις το γκολ, κινδυνεύεις ακόμη και να χάσεις. Τελείωσε αυτό το παιχνίδι και τώρα κοιτάμε μπροστά. Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι και όταν το σκορ βρίσκεται στο 0-0. Είχα καιρό να παίξω, προσπάθησα να τα δώσω όλα και να κάνω την ομάδα μου να κερδίσει. Κάνω και διπλές προπονήσεις για να έρθω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο 100% των δυνατοτήτων μου και να μπορώ να βοηθώ την ομάδα".

Χαβιέ Χαβίτο: «Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Προς το παρόν συνεχίζω για έξι μήνες στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και μετά βλέπουμε. Μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να πραγματοποιήσω το παιδικό μου όνειρο και να αγωνιστώ στην Primera Division. Μένω με τις ευχάριστες αναμνήσεις. Με αγάπησε ο κόσμος όπως τον αγάπησα και εγώ. Μου αφήνει πικρή γεύση το 0-0 με τον ΠΑΟΚ γιατί η ομάδα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι με περισσότερες ευκαιρίες και αξίζαμε την νίκη. Εύχομαι οι οπαδοί του Άρη να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα και ειδικότερα στις άσχημες στιγμές όπως η τωρινή και να ξέρουν ότι οι ποδοσφαιριστές της δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό. Να ξέρουν ότι έχω δει συμπαίκτες μου να υποφέρουν μετά από ήττα».

Κριστιάν Πορτίγια: «Η ομάδα έκανε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ, όπως και στο προηγούμενο ματς. Ελπίζω αυτό να αλλάξει στην συνέχεια. Δεν θα έλεγα πως θα έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Έχουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση. Θεωρώ πως είναι θέμα τάιμινγκ. Πάντως,  το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο . Η ομάδα μου μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε περισσότερες ευκαιρίες και δεν είναι καλό το αποτέλεσμα».

Μάκης Χάβος: «Πιστεύω ότι έχετε όλοι ενημερωθεί για ένα δυσάρεστο γεγονός που έγινε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και μας έχει επηρεάσει γενικά όλους μας (σ.σ αναφέρεται στον θάνατο του πατέρα του Κοντρέρας). Θα μου επιτρέψετε με όλο το σεβασμό που έχω απέναντί σας, να μην κάνω κάποιο σχόλιο για το παιχνίδι».


Σταύρος Τσουκαλάς: «Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το 0-0. Σε ένα τοπικό ντέρμπι και ένας βαθμός είναι καλός. Είναι δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς υπήρχαν δυνατά μαρκαρίσματα και όποιος έβαζε το γκολ, μάλλον θα έπαιρνε και τη νίκη».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2011 από directNEWS.gr πηγή:enet.gr


Τελευταίες Ειδήσεις