Logo

Έγγραφο της Περιφέρειας ρίχνει την ευθύνη στην Πυροσβεστική για την τραγωδία στο Μάτι



 
 

Η Περιφέρεια Αττικής με έγγραφό της για τα γεγονότα της Δευτέρας 23 Ιουλίου στο Μάτι “δείχνει” ως υπεύθυνη την Πυροσβεστική.

Πιο συγκεκριμένα, στο αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα που συντάχθηκε από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας περιγράφει ένα σκηνικό αδυναμίας συντονισμού, ολιγωρίας και απόλυτης σύγχυσης.

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι η ενημέρωση προερχόταν από εθελοντές και οι αξιωματικοί έστειλαν ενισχύσεις σε λάθος μέρος.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Έθνος” και αναφέρει ότι η ενημέρωση των υπαλλήλων και των στελεχών για την πυρκαγιά στο Μάτι προερχόταν από εθελοντές που βρισκόταν στην Πάρνηθα. Επίσης, αποκαλύπτει ότι η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, πάντα κατά το έγγραφο, ζήτησε ενισχύσεις προς τα νοτιοδυτικά, δηλαδή προς Διόνυσο και Διώνη, ενώ η φωτιά κατευθυνόταν προς Νέο Βουτζά και Μάτι.

Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται ότι υπάλληλοι πήγαιναν από τη μία φωτιά στην άλλη χωρίς να λαμβάνουν οδηγίες από την Πυροσβεστική.

Στο αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται επίσης ότι στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας Κεντρικού, Βόρειου, Νότιου και Δυτικού τομέα της πρωτεύουσας είχε επιστρέψει στην οικία του “μετά το πέρας του ωραρίου του, καθώς είχε προγραμματιστεί να μεταβεί τις βραδινές ώρες στην περιοχή της φωτιάς στη δυτική Αττική”.

Για μια ακόμη φορά επισημαίνεται ότι “δεν υπήρξε προς τον προϊστάμενο της διεύθυνσης ή υπάλληλο της υπηρεσίας εισήγηση αρμοδίου αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος για οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών”.

Ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου έκανε λόγο για “πλήρη απώλεια ελέγχου στο χώρο των επιχειρήσεων”, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ενώ υπογράμμισε ότι το λιγότερο προκαλεί γέλιο “ότι έλεγαν πως η φωτιά θα πάει προς Διώνη και Διόνυσο”.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Ζερεφός, επόπτης του Κέντρου Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε και κατέδειξε τις παραλείψεις και τα μεγάλα λάθη που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία, με τους 93 νεκρούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Ζερεφός κλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου να συμβάλει με ιδέες και προτάσεις για την επόμενη ημέρα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις