Logo

ΗΠΑ: Σατανιστές ζητούν να στηθεί άγαλμα του Μπαφομέτ ή να αποσυρθεί χριστιανικό μνημείο [βίντεο+φωτο]



 
 

Η αμερικανική οργάνωση Satanic Temple (TST) έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος του Μπαφομέτ, ένα είδωλο με κεφάλι κατσίκας που σχετίζεται με τον σατανισμό, κοντά στο Καπιτώλιο της πολιτείας του Αρκάνσας, στην διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Αυγούστου.

Η διαδήλωση των σατανιστών αποσκοπούσε στην απόσυρση ενός μνημείου των Δέκα Εντολών που εγκαταστάθηκε τον Απρίλιο στο Καπιτώλιο. Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν περίπου 150 πολίτες μεταξύ αυτών, σατανιστές και άθεοι, σύμφωνα με την Arkansas Democrat-Gazette.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ζητούσαν από την τοπική κυβέρνηση ή να επιτρέψει την εγκατάσταση του αγάλματος του Μπαφομέτ ή να απομακρύνει το χριστιανικό μνημείο, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, όταν εμποδίζονται οι άλλες λατρείες να έχουν την ευκαιρία να εμφανίσουν τα σύμβολά τους.

«Εάν πρόκειται να υπάρχει θρησκευτικό μνημείο τότε ο [τόπος] πρέπει να είναι ανοιχτός και σε άλλους και αν δεν συμφωνούν, τότε δεν πρέπει να υπάρχει κανένα», δήλωσε η Άϊβι Φόρεστερ, μία από τις διοργανώτριες της διαδήλωσης.

Σύμφωνα με το AP , στην εκδήλωση ήταν παρούσα μεγάλη αστυνομική, αλλά σε όλη τη διάρκειά της ήταν ειρηνική και δεν χρειάστηκε η παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής. Κάποιοι άνθρωποι ήρθαν στον τόπο της εκδήλωσης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους, κρατώντας πλακάτ με εδάφια από τη Βίβλο και ψάλλοντας χριστιανικούς ύμνους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις