Logo

Άρχισε το γκρέμισμα των «κόκκινων» στο Μάτι - Συγκέντρωση των πυρόπληκτων στη Βουλή [βίντεο+φωτο]



 
 

Το πρωϊ της Δευτέρας 20 Αυγούστου, οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά στην ανατολική Αττική αρχίζοντας το γκρέμισμα σπιτιών τα οποία χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» από τους μηχανικούς.

Εντός της Δευτέρας επρόκειτο να κατεδαφιστούν τρία σπίτια στο Κόκκινο Λιμανάκι και ένα στο Μάτι, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» από το συνεργείο των μηχανικών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για σπίτια που καταστράφηκαν από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου και έχουν κριθεί ακατάλληλα να κατοικηθούν και για τον λόγο αυτό έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, πιστοποιημένη εταιρεία που έχει επιστρατευθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο δήμαρχος Ραφήνας, ανέλαβε από την Δευτέρα 20 Αυγούστου τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών και την επανατοποθέτησή τους σε πιστοποιημένα σημεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνεργεία με ειδικές στολές θα βρίσκονται από το πρωϊ της Τρίτης 21 Αυγούστου στις 11:00 το πρωϊ στο Κόκκινο Λιμανάκι για να κάνουν αποψίλωση και να απομακρύνουν καμένα ελενίτ και καμινάδες που αποτελούν εστίες αμιάντου, που είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τον άνθρωπο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροπλήκτων

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Δευτέρας 20 Αυγούστου πυρόπληκτοι κάτοικοι της ανατολικής Αττικής. Επίσης, σχεδιάζουν να καταθέσουν υπόμνημα στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπής Πυροπλήκτων Ραφήνας-Μαραθώνα αναφέρει ότι οι κάτοικοι των «Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε τις ζωές μας πίσω, να μην παραπλανηθούμε από έωλες υποσχέσεις που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα.

Τα μέτρα που εξήγγειλε και υλοποιεί η κυβέρνηση για τη στήριξή μας δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των αναγκών που δημιούργησαν οι εγκληματικοί χειρισμοί των κυβερνώντων οι οποίοι προκάλεσαν την ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις