Logo

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος, χημικά και συγκρούσεις στο κέντρο της συμπρωτεύουσας [βίντεο+φωτο]



 
 

Επεισόδια με συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας ξέσπασαν λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, κοντά στο Δημαρχείο, μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο και στην παραλιακή  στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Όπως αναφέρει το thestival.gr αρκετές κλήσεις δέχτηκε το ΕΚΑΒ για συνδρομή σε περιστατικά στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Τα ασθενοφόρα προσπαθούσαν να προσεγγίσουν  στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, ωστόσο, λόγω των επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, αυτό δεν ήταν εύκολο.Οι κλήσεις αφορούσαν λιποθυμικά επεισόδια, περιστατικά δύσπνοιας καθώς και κακώσεις κεφαλής.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μία ομάδα ατόμων πλησίασε τις αστυνομικές δυνάμεις και πέταξε φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ έδωσαν μάχη με περίπου 400 διαδηλωτές, στη Γ' Σεπτεμβρίου, μπροστά από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο και αργότερα μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης και στην οδό Νικολαου Γερμανούλ στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Οι συγκεντρωθέντες πετούσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν αποπνικτική. Οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν σε μια σύλληψη.

Λίγο πριν τις 22:00  οι συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών συνεχίζονταν μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο, στην οδό Νικολάου Γερμανού, καθώς και στην οδό Παύλου Μελά.

Οι αστυνομικοί έκαναν συνεχή χρήση χημικών σε μια προσπάθεια να διασπάσουν το μπλοκ των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και γυναικόπαιδα.

Συμμετέχοντες στη διαδήλωση είχαν βάλει νωρίτερα φωτιά σε κάδους, είχαν πετάξει αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, φωνάζοντας και συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού αλλά και της αστυνομίας. 

Οι συγκεντρώσεις 

Την ίδια ώρα κόσμος συγκεντρώθηκε και στο άγαλμα του Βενιζέλου μαζί με τα συνδικάτα αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους, με το ΠΑΜΕ.

«Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, σε μια αστυνομοκρατούμενη, αμερικανοκρατούμενη πόλη, διαδηλώνουμε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οχτώ χρόνια τώρα εναλλάξ οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφεραν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα» δήλωσε πριν από το συλλαλητήριο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η επόμενη μέρα του κ. Τσίπρα δεν έχει να διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη γιατί συνεχώς θα υπάρχουν απ' ότι φαίνεται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα υπάρχει ο λαός μας να υποφέρει κάτω από τη φτώχεια και την ανεργία, θα υπάρχουν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί, εδώ στην περιοχή, κάτω από τους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ, όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως ο ελληνικός λαός, κοιτάει μπροστά» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε στη δήλωσή του:.

«Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά, με ισχυρό ΚΚΕ, με εργατικό κίνημα δυνατό, με κοινωνική συμμαχία, μπορούμε να φέρουμε τις αναγκαίες ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για μια νέα κοινωνία, νέα οικονομία».

Επίσης σύμφωνα με το voria.gr., πανό στήριξης για την ελληνικότητα της Μακεδονίας αναρτήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου απέναντι από το «Μακεδονία Παλλάς», όπου διαμένει ο Πρωθυπουργός.

Σε εξέλιξη τέλος, βρίσκεται και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μπροστά στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Η πορεία των αντιεξουσιαστών 

Στην Καμάρα, από όπου και ξεκίνησε, κατέληξε η πορεία που πραγματοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία των αντιεξουσιαστών  κινήθηκε στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το thestival.gr

Τα μέλη της πορείας δεν διαλύθηκαν αλλά παρέμειναν  συγκεντρωμένα στην Καμάρα.

Απευθείας μετάδοση των επεισοδίων από το RT

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-9-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις