Logo

Ζάκυνθος: Βράχοι έπεσαν στην παραλία "Ναυάγιο" - Επτά τραυματίες [βίντεο+φωτο]



 
 

Αναστάτωση  επικράτησε την Πέμπτη  στην παραλία "Ναυάγιο" στη Ζάκυνθο όταν κατέπεσαν βράχοι στη θάλασσα.

Η κατάρρευση των βράχων, γύρω στις 11:15 της Πέμπτης, προκάλεσε σόκ στους λουομένους και έντονο κύμα.

Μαρτυρίες, που επικαλείται το imerazante.gr, αναφέρουν ότι το έντονο κύμα που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να αναποδογυριστούν βαρκάκια και να προκληθούν υλικές ζημιές σε αυτά.

Από τους βράχους, που έπεσαν σε ακτή και θάλασσα, τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται ακόμη στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Το Λιμενικό Σώμα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενημέρωσε ότι δεν έχει αναφερθεί κανένας αγνοούμενος από την καταμέτρηση των επιβαινόντων στα τουριστικά σκάφη στον όρμο Ναυαγίου. 

Όπως δήλωσαν νωρίτερα ιδιοκτήτες σκαφών, που ήταν στην περιοχή την ώρα της κατολίσθησης, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.

«Ακούστηκε ένας θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και, τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη, η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρισκόταν στο σημείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι την ώρα της πτώσης των βράχων στην  παραλία βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, στο σημείο έσπευσαν άμεσα οκτώ πυροσβέστες και άλλα 10 άτομα από την 6η ΕΜΑΚ, μαζί με διασωστικό σκύλο, για να διενεργήσουν έρευνες. Στο νησί μεταφέρθηκαν, επίσης, με Super Puma και άλλοι εννέα διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό, μετά την κατολίσθηση, έχει εκκενωθεί η παραλία του «Ναυαγίου» και έχει απαγορευθεί, μέχρι νεοτέρας, από την Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν συνολικά επτά τραυματίες. Πρόκειται για μία 34χρονη γυναίκα από την Τσεχία που νοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο ενώ ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους.

Τα τραύματα των υπόλοιπων τριών τραυματιών δεν ήταν σοβαρά, με αποτέλεσμα να τους δοθεί εξιτήριο.

Όπως επισημαίνουν ιδιοκτήτες σκαφών που  ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της πτώσης του βράχου που ανάρτησε το ermisnews.gr

Και άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rock slide @ shipwreck beach. Thankfully no one is hurt. Destroyed 2 small ⛵ though. #rickslide #rockfall #shipwreckbeach #justhappened

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nathelie Meng (@nathelie0521) στις

Τρίτο βίντεο που "ανέβηκε" στο Twitter

Και ένα βίντεο από ψηλά

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-9-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις