Logo

Κύπρος: Εντοπίστηκαν τα δύο 11χρονα που απήχθησαν από σχολείο - Είναι καλά στην υγεία τους [βίντεο+φωτο}



 
 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο 11χρονων αγοριών τα οποία απήχθησαν από το σχολείο τους στη Λάρνακα, αφού μετά από αγωνία οκτώ ωρών εντοπίστηκαν και συνελήφθη ο απαγωγέας τους.

Πρόκειται για τον Θεμιστολή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη, με καταγωγή από την Ελλάδα. Ο πατέρας του ενός αγοριού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του άλλου αγοριού εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη ήταν τα λύτρα.

Η κυπριακή αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδελφός του τον ενημέρωσε ότι τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία μοιάζουν με τα χαρακτηριστικά ενός γείτονα. Επιπλέον, ο πολίτης αυτός δήλωσε πως είδε τον φερόμενο ως δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες ημέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την αστυνομία. Ο δράστης και τα παιδιά εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας κοντά στο σχολείο, στο οποίο φοιτούσαν.  Δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν το δράστη με τα δύο παιδιά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε. Τα δύο παιδιά φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αρχικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, και αναμένεται πιθανώς να σταλούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο δράστης φέρεται να είναι 35 ετών, κυπριακής υπηκοότητας.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια στους πολίτες, στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων.

Λίγο νωρίτερα, με ένα λιτό μήνυμα στο Τwitter, η αστυνομία της Κύπρου ανακοίνωσε ότι τα δυο αγόρια που είχαν εξαφανιστεί νωρίτερα από το δημοτικό σχολείο Καμάρων έχουν εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία τους. 

Η Αστυνομία τέθηκε εξ αρχής σε πλήρη κινητοποίηση, χτενίζοντας την περιοχή γύρω από το σχολείο, ενώ έστησε μπλόκα και ψάχνουν το όχημα με το οποίο φέρεται να διέφυγε ο άγνωστος άνδρας που είχε πλησιάσει τα δύο ανήλικα παιδιά. Οι έρευνες είχαν επεκταθεί και στις υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου, ενώ δόθηκαν αυστηρές οδηγίες από την Αστυνομία για ελέγχους σε οδοφράγματα, λιμάνια και αεροδρόμια.

Τα συγχαρητήριά του έδωσε από τη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της εξαφάνισης των δύο 11χρονων αγοριών ξεκίνησε μια γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας στη Λάρνακα με τη συνδρομή και ελικοπτέρου για τον εντοπισμό των δύο 11χρονων μαθητών, των Θεμιστοκλή Ντόγκλη και Φίλιππου Σταματάκη, που εξαφανίστηκαν το πρωί της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικές πηγές, η αστυνομία ετοιμάζει σκίτσο του απαγωγέα με την βοήθεια δύο παιδιών τα οποία τον είδαν και το σκίτσο θα δοθεί στην δημοσιότητα.

Όπως τονίζει το philenews, η μέχρι στιγμής αξιολόγηση των δεδομένων γύρω από την υπόθεση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο απαγωγέας ήθελε να αρπάξει δύο παιδιά και όχι τα συγκεκριμένα δύο αγοράκια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας για αξιολόγηση των μέχρι στιγμής δεδομένων. Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο Υπαρχηγός , Κύπρος Μιχαηλίδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.

Τεράστια αστυνομική κινητοποίηση

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε η αστυνομία, η οποία αξιολόγησε όλες τις πληροφορίες που δεχόταν, την ίδια στιγμή που ισχυρές δυνάμεις χτένιζαν την περιοχή γύρω από το σχολείο, η οποία είχει αποκλειστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής των ερευνών για τον εντοπισμό των δύο μαθητών ήταν ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου μετέβη στο Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεων, που λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, όπου ενημερώθηκε και τέθηκε επικεφαλής των επιχειρήσεων και της προσπάθειας που καταβάλλονται για εντοπισμό των δύο παιδιών.

Κέντρο Κρίσεων είχε στηθεί και στην Λεμεσό όπου αξιολογούνταν πληροφορίες που φτάνουν στην αστυνομία. Στην Λεμεσό γίντονταν επίσης περιπολίες σε όλους τους κύριους δρόμους, αλλά και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Η αστυνομία στη Λάρνακα είχε κλείσει τους δρόμους γύρω από το σχολείο και έχει στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία της πόλης, αναζητώντας το αυτοκίνητο με το οποίο φέρεται να διέφυγε ο άγνωστος που προσέγγισε τα παιδιά. Πρόκειται για ένα σαλούν αυτοκίνητο, μάρκας Nissan Sunny, χρώματος γκρίζου.

Η αδελφή του Θεμιστοκλή

Συγκλονισμένη η αδερφή του Θεμιστοκλή Ντόγκλη, ενός εκ των δύο παιδιών που εξαφανίστηκαν το πρωί της Τρίτης από το δημοτικό σχολείων Καμάρων, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε από το σχολείο.

Το σχολείο επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία, προκειμένου να μην προκληθεί πανικός και να μην αναστατωθούν και τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται στο σχολείο και συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματα τους. Σημειώνεται, ότι μόνο δύο φίλοι των παιδιών που έχουν εξαφανιστεί είναι ενήμεροι για το περιστατικό.

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι την στιγμή που ο υπουργός Παιδείας προέβαινε σε δηλώσεις υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς, με αποτέλεσμα ο Κώστας Χαμπιαούρης να διακόψει τις δηλώσεις του για να σπεύσει στο σχολείο.

Στο σχολείο βρίσκονται και οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, προκειμένου να τύχουν ενημέρωσης για το πρωινό περιστατικό στο σχολείο. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού εξέφρασε την ευχή να βρεθούν σύντομα τα δύο παιδιά και κάλεσε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για το περιστατικό να τις δώσει στην Αστυνομία. “Πρωτίστως να βρεθούν τα μωρά και όλα τα άλλα έπονται”, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου βρίσκεται επίσης στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Συντονισμού Κρίσεων που έχει στηθεί.

Στο σχολείο βρίσκεται επίσης ο Υπαρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, βουλευτές και ο Δήμαρχος Λάρνακας, Αντρέας Βύρας.

“Έχουν κινητοποιηθεί οι πάντες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα παιδιά και να επιστρέψουν πίσω σώα και ασφαλή”, δήλωσε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης. “Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και πρωτοφανή υπόθεση. Είμαστε σε κάποιο στάδιο που δεν μπορούμε να κάνουμε οποιεσδήποτε δηλώσεις. Αντιλαμβάνεστε την ευαισθησία του κοινού, ως εκ τούτου να παρακαλέσω να είμαστε όλοι ψύχραιμοι, να αφήσετε την Αστυνομία να κάμει τη δουλειά της”, ανέφερε ο Κύπρος Μιχαηλίδης.

Όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης, “βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο αλλά γίνονται εξετάσεις και έρευνες σε όλα τα επίπεδα. Έχουν κινητοποιηθεί οι πάντες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα παιδιά και να επιστρέψουν πίσω σώα και ασφαλή”. “Πρώτα και κύρια θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανεύρευση των παιδιών”, είπε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Μιχαηλίδης.

Εξάλλου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου ανέφερε ότι η Αστυνομία Κύπρου έχει στήσει Κέντρα Επιχειρήσεων, απέκλεισε εξόδους και οδοφράγματα. Με οδηγίες του Δημάρχου Λάρνακας, Αντρέα Βίρα έχει τεθεί στη διάθεση της αστυνομικών ερευνών όλο το προσωπικό του Δήμου Λάρνακας (οδοκαθαριστές, τεχνικοί, τροχονόμοι, ακόμη και γραφειακό προσωπικό). Το προσωπικό του Δήμου βρίσκεται στους δρόμους, κρατώντας αντίτυπα των φωτογραφιών των δύο παιδιών. Οι υπάλληλοι πήραν οδηγίες από τον Δήμαρχο να έχουν το νου τους σε οτιδήποτε ύποπτο παρατηρήσουν και να ενημερώσουν την Αστυνομία. “Όλη η πόλη παρακολουθεί συγκλονισμένη, αλλά πολλοί άνθρωποι προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του να βοηθήσει”, ανέφερε ο κ. Βύρας.

Πανικόβλητοι γονείς

Γονείς μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο, στο άκουσμα της είδησης, έσπευσαν στη σχολική μονάδα. Σημειώνεται ότι αρκετοί γονείς υπογράφουν με δική τους ευθύνη και παραλαμβάνουν τα παιδιά τους

Ερωτηθείς σχετικά ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι είναι δικαίωμα των γονιών, ωστόσο συνέστησε να μην το κάνουν καθότι τα μαθήματα για τα υπόλοιπα τμήματα συνεχίζονται κανονικά. Όπως ανέφερε, μόνο οι συμμαθητές των δύο 11χρονων γνωρίζουν για την απαγωγή και κάλεσε όλους να αποφύγουν να προκαλέσουν πανικό και στα υπόλοιπα παιδιά.

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες ο μεσήλικας άνδρας φέρεται να συστήθηκε στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος, με αποτέλεσμα αυτά να τον ακολουθήσουν. Άλλες μαρτυτίες αναφέρουν ότι ο άγνωστος ζήτησε από παιδιά βοήθεια για να μεταφέρουν κάτι, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν οι δύο μαθητές και από εκείνη τη στιγμή να έχουν χαθεί τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άγνωστος άνδρας διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου. Σύμφωνα με τον Παρατηρητή της Γειτονιάς της Επαρχίας, πρόκειται για όχημα μάρκας NISSAN Sunny.

Ενημέρωση του Νίκου Αναστασιάδη

Για την υπόθεση εξαφάνισης των δύο 11χρονων στη Λάρνακα ενημερώνεται συνεχώς ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Όπως έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: "Ενημερώθηκα από τους Υπ. Δικαιοσύνης @MJPO_INicolaou και Παιδείας @KChampiaouris για την εξέλιξη της επιχείρησης εντοπισμού των δύο ανηλίκων που απήχθησαν σήμερα. Έχω δώσει αυστηρές οδηγίες όπως εξαντλήσουμε κάθε τρόπο και μέσο προς ανεύρεσή τους".

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-9-2018 από directNEWS.gr πηγή: philenews.com


Τελευταίες Ειδήσεις