Logo

Νέο ντοκουμέντο για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου: Και αστυνομικοί λίντσαραν τον αιμόφυρτο 33χρονο! [βίντεο]



 
 

Ένα νέο βίντεο αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς δείχνει ότι ο ο 33χρονος δέχθηκε ένα δεύτερο λιντσάρισμα στο οποίο "πρωταγωνιστές" ήταν αστυνομικοί που έφθασαν στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος. 

Στο νέο ντοκουμέντο, που βιντεοσκοπήθηκε από αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, φαίνονται αστυνομικοί να σέρνουν, να βαράνε με γκλομπ και να κλωτσάνε τον σχεδόν αναίσθητο 33χρονο, ενώ ένας εξ αυτών κραά με γυμνά χέρια ένα μαχαίρι. 

Το βίντεο, που σοκάρει με τη βιαιότητα των σκηνών που περιλαμβάνει, δημοσιοποίησε η  «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέροντας ότι είναι τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο, έχει διάρκεια ενός λεπτού και 30 δευτερολέπτων και βρίσκεται στη διάθεσή της από χθες Τετάρτη. 

Το οπτικοακουστικό υλικό ,με τις σκληρές εικόνες, δείχνει τον Ζακ Κωστόπουλο να έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του, το κεφάλι του να είναι μπανταρισμένο και μέσα στα αίματα, ενώ το πρόσωπό του έχει μπλαβιάσει.  Από πάνω από τον 33χρονο έχουν πέσει τουλάχιστον 8 αστυνομικοί, που προσπαθούν να τον συλλάβουν. Ένας εκ των αστυνομικών κρατάει γκλομπ. 

Από το πέμπτο δευτερόλεπτο του βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να κρατάει με γυμά χέρια το μαχαίρι. Είναι  το «πειστήριο» του εγκλήματος του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς κάποιοι μάρτυρες - μεταξύ των οποίων και ο κοσμηματοπώλης που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του 33χρονου - υποστήριξαν ότι το κράδαινε απειλητικά εναντίον του κόσμου. 

Ενας εκ των αστυνομικών, όπως φαίνεται στο βίντεο, κλωτσάει με βιαιότητα στα οπίαθια  Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος όλη αυτή την ώρα δεν φέρνει καμία αντίσταση, καθώς φαίνεται να μην  έχει τις αισθήσεις του. 

Ο Ζάκ Κωστόπουλος, συγκεκριμένα, κείται αιμόφυρτος και αναίσθητος στον πεζόδρομο ανάμεσα σε τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι,  επιχειρούν να του περάσουν χειροπέδες.

Γεροβασίλη: Οι σκηνές προκαλούν αποτροπιασμό - Έρευνα διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το βίντεο: 

«Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό. Πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Αμέσως μετά τη δήλωση της κ. Γεροβασίλη το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας γνωστόποίησε την έναρξη έρευνας με ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: 

«Ανακοινώνεται ότι μετά το βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα σε ιστοσελίδα ημερήσιας εφημερίδας, διατάχθηκε ήδη προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να αξιολογηθεί συνολικά η επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών. Πάγια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας και βούληση της παρούσας Φυσικής Ηγεσίας αποτελούν το αστυνομικό προσωπικό να λειτουργεί πάντοτε εντός του ισχύοντος θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου, διατηρώντας ως γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις