Logo

Υεμένη: Η μεγαλύτερη ανθρωπιστική τραγωδία - Οι πεινασμένοι χορταίνουν με βραστά φύλλα [βίντεο]



 
 

Μετά από χρόνια ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των ανταρτών Χούθι και των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον εξορισμένο πρόεδρο, οι πολίτες της Υεμένης αντιμετωπίζουν την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση, καταγγέλλει ο ΟΗΕ.

Η περιοχή του Ασήμ της Υεμένης, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Χατζάχ, είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές και υφίσταται τις συνέπειες από τον πόλεμο που ξέσπασε το 2014, ο οποίος από τότε έχει επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Ελλείψει τροφής, οι πεινασμένες οικογένειες που ζουν στο Ασλάμ, για να επιβιώσουν, αναγκάζονται να τρέφονται με βραστά φύλλα.

Σύμφωνα με τον Ουαλίντ Σχαμσχάν, που είναι επικεφαλής του τμήματος διατροφής του υπουργείου Υγείας στην επαρχία, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους κατεγράφησαν 17.000 περιπτώσεις οξέως υποσιτισμού στην επαρχία Χατζάχ, αριθμός που υπερβαίνει τα στατιστικά στοιχεία οποιουδήποτε προηγούμενου έτους.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο εξελίσσεται στην Υεμένη: 22,2 εκατομμύρια πολιτών χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και 8,4 εκατομμύρια κινδυνεύουν από πείνα, ενώ 18 εκατομμύρια υποφέρουν από "επισιτιστική ανασφάλεια" .

Η ένοπλη σύγκρουση στην Υεμένη διεξάγεται μεταξύ των ανταρτών Χούθι και των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον εξορισμένο πρόεδρο, Αμπντ Ραμπούχ Μανσούρ Αλ Χάντι, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία.

Από το 2015, ο πληθυσμός της Υεμένης δέχεται συνεχείς βομβαρδισμούς από τον διεθνή συνασπισμό του οποίου ηγείται το Ριάντ ενάντια στους αντάρτες Χούθι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα βίντεο περιέχουν πολύ σκληρές εικόνες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις