Logo

Φυλάκιση 4,5 ετών σε πρώην διευθυντή του ΔΝΤ για υπόθεση διαφθοράς [βίντεο+φωτο]



 
 

Φυλάκιση 4,5 ετών επιβλήθηκε στον πρώην επικεφαλής του  Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ροδρίγο Ράτο , για κακή χρήση εταιρικών πιστωτικών καρτών όταν εργαζόταν στην κρατικής ιδιοκτησίας τράπεζα Bankia.

Η ποινή επιβλήθηκε από  το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, που έκρινε ένοχο τον Ράτο και περισσότους από 60 άλλους πρώην τραπεζίτες. 

Ο Ροδρίγο Ράτο, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας και ήταν εξέχον μέλος του τότε κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) προτού γίνει διευθυντής του ΔΝΤ, ήταν πρόεδρος της Bankia από το 2010 και έως ακριβώς πριν από τη διάσωσή της από το κράτος το 2012.

Το 2017, δικαστήριο έκρινε πως ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη της χρήσης πιστωτικών καρτών και είπε πως θα μπορούσε να είχε σταματήσει την πρακτική αυτή που ακολουθούσαν δεκάδες άλλα υψηλόβαθμα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Bankia.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είχε ασκήσει έφεση αρνούμενος ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο, υποστηρίζοντας πως τα έξοδα που είχε χρεώσει στην πιστωτική κάρτα της Bankia ήταν νόμιμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο Ροδρίγο Ράτο είναι μία από τις πολλές υψηλού επιπέδου έρευνες για διαφθορά που αποδίδουν τώρα καρπούς και θεωρείται δοκιμή για το κατά πόσον πλούσιοι και ισχυροί Ισπανοί θα λογοδοτήσουν έναντι του νόμου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις