Logo

Ντροπή! Η Alpha Bank "απέλυσε" εργαζόμενο ΑμεΑ την ώρα που χάριζε εκατομμύρια ευρώ στη δικηγορική εταιρεία του Σιούφα [φωτο]



 
 

Την ώρα που η διοίκηση της Alpha Bank χάριζε τρία εκατομμύρια ευρώ, από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης που έχουν καταβάλει οι φορολογούμενοι πολίτες, στο δικηγορικό γραφείο «Σιούφας & Συνεργάτες», εξαπάτησε εργαζόμενο ΑμεΑ και τον οδήγησε σε εθελουσία έξοδο… για λόγους οικονομίας!

Ο εργαζόμενος ΑμεΑ (νοητική στέρηση), Θεόδωρος Καρτσιβάνης, είχε προσληφθεί στην Alpha Bank το 1992 με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και εργαζόταν στο κεντρικό κτήριο της τράπεζας στη Λεωφόρο Αθηνών και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Υποστηρίξεως Πιστοδοτήσεων.

Τον περασμένο Ιούλιο, τον κάλεσαν οι υπεύθυνοι λέγοντάς του ότι πρέπει να υπογράψει μία αίτηση που αφορά το μέλλον του στην τράπεζα. Ο Ίδιος χωρίς να είναι σε θέση, λόγω της κατάστασής του, να διαβάσει το περιεχόμενο της αίτησης, έβαλε την υπογραφή του με αποτέλεσμα λίγες μέρες αργότερα… να έχει χάσει τη δουλειά του.

Ήταν δε τέτοια η αναλγησία των τραπεζιτών, ώστε τις επόμενες ημέρες, έβαζαν τους άνδρες της ασφάλειας να του απαγορεύουν την είσοδο, αφού ο ΑμεΑ χωρίς να έχει αντιληφθεί τι ακριβώς είχε υπογράψει, συνέχιζε να πηγαίνει στο κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank για να εργαστεί. Σύμφωνα, μάλιστα, με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, το ίδο διάστημα διευθύντρια της τράπεζας προσέλαβε στη θέση του απολυμένου ΑμεΑ το γιό της και στη συνέχεια τον έστειλε για να εργαστεί στο δικηγορικό γραφείο του Σιούφα!

Καταγγελία εργαζομένων

Για το θέμα αυτό μάλιστα το «Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η Alpha Bank «…όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε την κατάστασή του, όχι μόνο δεν υπολόγισε την κρισιμότητα της κατάστασής του, αλλά πολύ περισσότερο κινήθηκε εσκεμμένα προκειμένου ο συνάδελφος και η οικογένειά του να μη βρουν χρόνο να κινητοποιηθούν εναντίον της υπογραφής του».

Ακόμ,η προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ίδια τράπεζα καταφεύγει «σε τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις» αφού μετακίνησε και άλλον εργαζόμενο ΑμεΑ «μακριά από τον τόπο κατοικίας του, ώστε να εκβιάσει την παραίτησή του στη Θεσσαλονίκη».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Το εν λόγω σωματείο, μάλιστα, μαζί με τη «Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και τον «Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων» πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα της «Alpha Bank», καλώντας τους εργαζόμενους στις τράπεζες να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στο Θεόδωρο Καρτσιβάνη, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους που δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για να υπογράψουν την απόλυσή τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις