Logo

Βόμβα στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου - Τι δήλωσε ο εισαγγελέας [βίντεο+φωτο]



 
 

Εκρηκτικό μηχανισμό, που όμως δεν εξερράγη, τοποθέτησαν τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Νοεμβρίου άγνωστοι έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Α.Π. Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 4:00 π.μ. άγνωστος τηλεφώνησε στη ιστοσελίδα zougla.gr και στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά. Ο άγνωστος ανέφερε ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, δυνάμεις της οποίας απέκλεισαν την περιοχή, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Μετά από έρευνες εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος ήταν τοποθετημένος μέσα σε κατσαρόλα, στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία όπου, σύμφωνα την Αστυνομία, διαμένει ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια. Ο μηχανισμός βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα οποία διενεργούν έρευνα.

Ισ. Ντογιάκος: Είδα τον εκρηκτικό μηχανισμό με τα μάτια μου

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Ντογιάκος ανέφερε: "Ειδοποιηθήκαμε από την Αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου".

"Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας, όπου βρίσκομαι με τη γυναίκα και τα παιδιά μου" πρόσθεσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αnt1.

Στα εργαστήρια ο μηχανισμός

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχει μεταφερθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια. Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

Μέχρι στιγμής, ουδεμία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς". Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί από μέλη της οργάνωσης σε μπαγκαζιέρα και στις 30-12-2010 έξω από το διοικητικό δικαστήριο επί της Λουίζης Ριανκούρ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-11-2018 από directNEWS.gr

Τελευταίες Ειδήσεις