Logo

Καλιφόρνια: Τους 65 έφτασαν οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά- 630 άνθρωποι αγνοούνται [βίντεο+φωτο]



 
 

Καθημερινά μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων της φονικότερης πυρκαγιάς στην ιστορία της Καλιφόρνιας, καθώς οι νεκροί ανέρχονται σε, τουλάχιστον, 65, ενώ οι αγνοούμενοι είναι τουλάχιστον 630.

Την ίδια ώρα, καθώς σχεδόν 12.000 σπίτια και κτήρια έγιναν στάχτη, οι πυρόπληκτοι έχουν εγκατασταθεί σε σκηνές ή στα οχήματά τους, ενώ στα κέντρα υποδοχής όσων εγκατέλειψαν τα σπίτια τους έχουν γεμίσει από πολίτες.

Ομάδες διασωστών ερευνούν τις πληγείσες περιοχές αναζητώντας σορούς ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να έχει ίχνη ανθρώπων, ενώ η πυρκαγιά που την έχουν ονομάσει Camp Fire έχει τεθεί υπό έλεγχο σε πσοσοτό 45%, ωστόσο, όμως, το μέγεθός της έχει μεγαλώσει κατακαίγοντας 570.000 στρέμματα.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων ψάχνουν με αγωνία να μάθουν κάτι για την τύχη των ανθρώπων τους. Μάλιστα, σπεύδουν να δώσουν δείγμα DNA για ταυτοποίηση. Οι αγνοούμενοι έχουν φτάσει τους 630.

Οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσαν ότι την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ συνιστούν στους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να παραμείνουν στα σπίτια τους, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που έχει προκληθεί από την τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει το βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας.

Οι μετακινήσεις των πολιτών την Παρασκευή θα γίνουν με τοπικά λεωφορεία, καθώς τα διάσημα τραμ του Σαν Φρανσίσκο εκτελούσαν δρομολόγια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Έπειτα από αίτημα της δημάρχου Λόντον Μπριντ, οι μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα είναι δωρεάν. Καθυστερήσεις καταγράφηκαν και στις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας.

Η ποιότητα του αέρα επιδεινώθηκε την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου, σε επίπεδο επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών, ανάφεραν οι υγειονομικές αρχές του Σαν Φρανσίσκο, ενώ κάτοικοι της πόλης ανήρτησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες όπου η διάσημη γέφυρα Golden Gate μόλις που διακρίνεται πίσω από το νέφος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις